Gå til hovedindhold

Ellie fortalte om livet med sclerose på Folkemødet

14. juni 2015
Kort fortalt
Solen skinnede fra en blå himmel, da det gamle træskib Mester stævnede ud fra Allinge Havn med Scleroseforeningens ambassadør Ellie Jokar og et dusin folkemødegæster om bord.
Thumbnail

Den 35-årige rapper, komiker og skuespiller, der blandt andet er kendt fra tv-satiren ”Det slører stadig”, hvor hun tager danskernes fordomme om muslimer under kærlig behandling, fortalte åbenhjertigt gæsterne om livet med sclerose. Mens de nød synet af Allinge og folkemøde-virakken fra søsiden.

Magten over eget liv

”For mig var de første ti år med sygdommen de sværeste,” fortalte Ellie, der fik sygdommen konstateret i en alder af kun 18 år. Efter de første svære år besluttede Ellie sig for at erobre magten og indflydelsen tilbage fra ”frøken Rose”, som hun kalder sygdommen. Som for at udskille sygdommen fra, hvem hun er.
”Hun er der, hun kommer og går, jeg ved aldrig hvornår, men det betyder ikke, at hun skal have lov at bestemme alt eller afgøre, om jeg skal have et godt liv,” lyder det fra Ellie, der omvendt tilskriver sygdommen den frygtløshed, der gør, at hun ikke er bange for at bryde grænser og tage kontroversielle emner op.
Direkte adspurgt, om sygdommen er skyld i Ellies mod til at kaste sig ud i nye udfordringer, svarer hun:
”Helt klart! Jeg venter ikke til i morgen med at gøre, hvad jeg kan i dag. Sygdommen har lært mig at leve i nu’et og fokusere på det positive, der er.”
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.