Gå til hovedindhold

Et længe ventet forbud er på vej

14. februar 2017
Kort fortalt
Det nye forbud skal sikre, at personer med handicap får bedre vilkår.
Thumbnail

Diskriminationen af handicappede skal være slut. Sådan lød det fra børne- og socialminister Mai Mercado, der i sidste uge tog initiativet til et forbud, der skal favne meget bredere, end det gør i dag.

Siden 2009, hvor Danmark meldte sig ind i FN’s handicapkonvention, har det i princippet været forbudt at diskriminere på grund af handicap. I Danmark er det dog kun reglen på arbejdsmarkedet og i det offentlige.

De private virksomheder har derimod frie tøjler til at bestemme, hvorvidt en person med handicap kan afvises eller ej, da de ikke er bundet af FN konventionen.

”Derfor er det så vigtigt med et dansk diskriminationsforbud, for hvis vi ikke har det, så ville der for det første ikke være nogen forpligtelser over for private, for det andet tager domstolene det ikke så alvorligt, og for det tredje er der ikke nogen klageadgang til Ligebehandlingsnævnet,” fortæller Maria Ventegodt Liisbjerg, ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder, til Kristeligt Dagblad.

Mai Mercado forklarer til Kristeligt Dagblad, at regeringens forslag ikke stiller nogen krav til, at der skal være handicapvenlige forhold på hverken restauranter, museer eller andre steder, da det er for omkostningsfuldt.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.