Gå til hovedindhold

Første kopimedicin til sclerose er nu godkendt i USA

20. april 2015
Kort fortalt
Medicinen, der lanceres under navnet Glatopa, er en kopi af medicinen Copaxone eller glatiramer acetat, som det også hedder

Det er den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, der har godkendt Glatopa til attakvis sclerose efter en grundig undersøgelse af, om midlet har præcis samme egenskaber som Copaxone.
Glatopa, der udviklet i et samarbejde mellem lægemiddelvirksomhederne Momenta og Sandoz, lanceres formentlig først i USA til september, hvor patentet på Copaxones 20 mg. daglige dosis udløber.

Billigere produkt

Ingen kender derfor endnu prisen på Glatopa, men den ventes selvfølgelig at blive billigere end prisen på den daglige Copaxone dosis.
Teva, virksomheden bag Copaxone, lancerede i januar sidste år en dosis af Copaxone på 40 mg., som kun skal tages tre gange om ugen i stedet for dagligt. Den nye dosis er billigere at tage end 20 mg dosen, og det er lykkedes Teva at få skiftet cirka en to/tredjedele af deres brugere over til den større dosis, hvor patentet først udløber i 2028. 

Vigtigt med prispres

Ikke desto mindre er det meget interessant, at der nu begynder at komme kopiprodukter af sclerosemedicin på markedet. Ikke mindst for de mange mennesker med sclerose i den tredje verden, som i dag ikke har tilgang til medicin mod deres sygdom på grund af høje priser.
Hvornår Glatopa bliver godkendt i Europa vides endnu ikke. 

 
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.