Gå til hovedindhold

Fandt drømmejobbet på eget initiativ

5. april 2013
Kort fortalt
Da Heidi Merl fik konstateret sclerose som 30-årig, ville hun ikke lade det stoppe hendes mulighed for at gå på arbejde. Men efter at have kæmpet i næsten to år, sagde hendes krop stop. Nu sidder Heidi i sit drømmejob.

Af Camilla Mulvad Svensson

”Jeg vågnede op, og kunne mærke, at jeg var ekstremt træt. Jeg tog på arbejde alligevel, men efter et par timer svigtede mine ben fuldstændig. Jeg kom kun hjem, fordi mine kolleger hjalp mig,” siger Heidi, som på det tidspunkt arbejde som social og sundhedsassistent.

Efterfølgende blev Heidi sygemeldt og til sidst fyret. Det tog to år, arbejdsprøvning og mere end 10 forskellige sagsbehandlere, før kommunen godkendte hende til fleksjob.

Kursus blev et vendepunkt

Selvom Heidi søgte det ene job efter det andet, var svaret altid det samme nedslående nej. På et tidspunkt kom hun på et kursus, som gav hende mod på at søge bredere.

”Efter det kursus lavede jeg en liste over steder i nærområdet, som, jeg syntes, lød interessante. Jeg ringede til fire forskellige steder, kom til samtale ved tre af dem og ud af dem, var der to, der tilbød mig en stilling,” siger Heidi.

Et af de steder var Handicaphjælpen i Roskilde, som hjælper kommunens borgere med praktisk og personlig hjælp i deres eget hjem. Her følte Heidi, at hun havde de perfekte muligheder for at kunne udnytte sin uddannelse. Det syntes hendes chef, Jørgen Brohus Christiansen, også, for han ansatte Heidi og skabte derefter den stilling, hun skulle have.

Rummelighed og åbenhed

Ved Handicaphjælpen er der en meget bevidst rummelighed. Der er plads til Heidis sygdom og at hun kan passe på sig selv, samtidig med at hun har et arbejde.

”Her er en filosofi om, at det er vigtigt med arbejde, og at man arbejder, fordi man vil, ikke fordi man skal. Der er også den samme indstilling overfor alle de ansatte, ligegyldigt om de er fleksjobbere eller arbejder 37 timer om ugen,” siger Heidi.

Samtidig har Heidi været meget åben omkring sin sygdom. I starten af sin ansættelse gav hun nogle foldere om sclerose til de andre ansatte, så de var klar over, hvad det er for en sygdom, hun har. Mange viste nysgerrighed og interesse, og det, at Heidi var så åben, har gjort, at der er en stor forståelse og accept om hende, når hun har en dårlig dag.

”Sådan nogle ting er jo det, der har gjort min drømmearbejdsplads endnu bedre. Kombinationen af gode kolleger, en fantastisk chef og spændende arbejdsopgaver er virkelig mere, end jeg havde turdet drømme om,” fortæller Heidi med et smil.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.