Gå til hovedindhold

Fokus på handicappolitik til vælgermøde i Lejre

23. oktober 2013
Kort fortalt
Danske Handicaporganisationers lokalafdeling i Lejre holder i aften, onsdag den 23. oktober, et anderledes vælgermøde, hvor de politiske spidskandidater i Lejre Kommune diskuterer retssikkerhed, tilgængelighed og inklusion.
Thumbnail

Hvad vil politikerne gøre for at sikre, at der udarbejdes en helhedsvurdering ved sagsbehandling af borgere, hvordan vil de sikre, at sagsbehandlingstiderne ikke overskrides, og hvad med de mange kantsten, brosten og lignende, der gør det svært for kørestolsbrugere og blinde at færdes?

Det er nogle af de emner, som bliver diskuteret til vælgermøde i Lejre onsdag den 23. oktober forud for kommunalvalget 2013. Bag vælgermødet står Ulla Wæber fra Scleroseforeningens lokalafdeling i Lejre og Ringsted, som også er formand for Danske Handicaporganisationers lokalafdeling i Lejre.

”Politikerne meldte hurtigt tilbage, at de ville stille med deres spidskandidater, og udover de partier, som allerede sidder i kommunalbestyrelsen, kommer der også kandidater fra partierne Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Miljøpartiet Fokus,” siger Ulla Wæber. ”Selvom mødet som udgangspunkt har en handicappolitisk dagsorden, er der mulighed for, at diskussion kan blive drejet i flere retninger.”

Kendt TV-journalist er ordstyrer

Hver politiker får fem minutter til at præsentere sit partis politik inden for de tre valgte emner retssikkerhed, tilgængelighed og inklusion og fortælle, hvad de selv vil arbejde med. Derefter kan folk i salen stille spørgsmål.

Til at styre slagets gang, kommer den kendte TV-journalist Kaare R. Skou.

”Kaare R. Skou er valgt, fordi han både er et kendt navn, og fordi han har en gennemslagskraft, som folk respekterer. Og så bor han i øvrigt tilfældigvis selv i Lejre,” siger Ulla Wæber.

De deltagende politikere er: Borgmester Mette Touborg (SF), Carsten Rasmussen (S), Lena Holm Jensen (V), Jan Vedel Heine (LA), Asta Rasmussen (R), Bjørn Lykke Sørensen (K), Ole Blickfeldt (DF), Ivan Mott (EL) og Claus Kaasgaard (Miljøpartiet Fokus).

Vælgermødet finder sted kl. 19.00-21.00 i Multisalen i Hvalsøhallerne, Skolevej 5, 4330 Hvalsø.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.