Gå til hovedindhold

Folkemøde: Fokus på kommunernes rovdrift på raske pårørende

15. juni 2013
Kort fortalt
"Jeg vil være kæreste - ikke handicaphjælper!" Sådan lyder overskriften på Scleroseforeningens debatmøde på Folkemødet, hvor vi sætter fokus på, at kommunerne - ofte i strid med loven - lægger stadigt flere hjælpeopgaver på raske pårørende til mennesker med sclerose. Debatten løber af stablen lørdag den 15. juni kl. 14-15 og bliver ledet af Thor Möger Pedersen, debatvært på DR2's Gadens Parlament og tidl. skatteminister

Hvilke byrder kan pålægges raske pårørende til mennesker med handicap? Hvor går grænsen? Hvad er ret og rimeligt? Hvad kan en familie holde til? Og bliver besparelsen i sidste ende ikke bare til en større udgift, hvis familien går i opløsning?

Det spørger Scleroseforeningen politikere fra Folketinget og kommunerne om, når vi på Folkemødet på Bornholm sætter fokus på den rovdrift på raske pårørende, vi de seneste år har været vidner til i kommunerne. Det er således blevet en stadigt mere udbredt tendens i kommunerne, at mennesker med handicap, der er afhængige af andres hjælp i dagligdagen, som udgangsunkt ikke får praktisk hjælp fra kommunen, hvis der er en rask ægtefælle eller samlever i hjemet. Hjælpe- og plejeopgaverne lægges i stedet over på den raske pårørende.

Hvor og hvornår?

Det sker i dag, lørdag den 15. juni, i Scleroseforeningens telt på ydermolen 16, Allinge Havn, kl. 14-15, hvor Thor Möger Pedersen vil udfordre bl.a. Stine Brix (EL), Flemming Møller Mortensen (S), Laila Lindén (S), Benedikte Kjær (K) og borgmester Knud Erik Hansen (S).

Politikerne vil blandt andet blive præsenteret for Mettes historie. Mette er gift med 41-årige Poul, der er hårdt ramt af sin sclerose. Familien, der også tæller tre små børn, får ingen hjælp fra kommunen, og Mette er sygemeldt med stress for anden gang.

Se Mette fortælle om konsekvenserne af den manglende hjælp

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.