Gå til hovedindhold

Forrygende afslutning på Cykelnerven

28. juni 2014
Kort fortalt
På Cykelnervens afsluttende etape viste Pyrenæerne sig fra sin allerflotteste side i fuld solskin. Flere af rytterne var trætte på tredjedagen, men de sled sig op ad bjerget Col du Soulor, inden turen gik mod afslutning og champagne i Lourdes

For tredje dag i træk trak deltagerne i årets Cykelnerven i det petroleumsblå cykeltøj og kæmpede sig af Pyrenæernes små bjergveje. Rytterne kørte på lørdagens etape op ad bjerget Col du Soulor – og de mest ivrige ryttere trampede desuden op ad det berygtede Col d’Ausbique, inden turen gik nedad til det sidste mål i den berømte pilgrimsby Lourdes.

Her skålede rytterne – helt i Tour de France-ånden – i champagne, inden de i samlet flok cyklede mod hotellet, hvor den stod på velfortjent afslapning.

“Det har været fantastisk at se folks engagement på turen. Jeg tror, at det har været en stor oplevelse både menneskeligt og sportsligt, og der har været rigtig god stemning. Jeg ser frem til at tage af sted på Cykelnerven 2015,” sagde Ann Leistiko, marketingschef i Scleroseforeningen.

Netop den gode stemning, er også noget af det, som deltageren Jan Mørup fra København fremhæver:

”Turen har helt klart indfriet forventningerne. Det sociale har været rigtig godt, og så har vi haft det sjovt sammen. Det har været fedt, at man har kunnet snakke med alle. Især når vi kører på ruten, er det rart, at der er så god stemning,” siger Jan Mørup, som er en erfaren rytter, der har dyrket cykling de seneste 18 år og også cyklede i Pyrenæerne sidste år.

Op til Cykelnerven 2014 har han trænet sammen med københavnerholdet, og på turen har hans formål helt klart været at hjælpe de uerfarne ryttere op på bjergenes tinder.

”Det har været mit mål, at få folk, der aldrig har prøvet den slags før, med hele vejen til toppen. Det har jeg gjort ved at snakke med dem, når det var allermest hårdt. Motivere dem ved at fjerne fokus og sige for eksempel: Kig lige på det bjerg! Så de ikke fokuserer på, at benene gør ondt, sveden hagler og de hiver efter vejret.”

Derfor er han heller ikke i tvivl, når han bliver spurgt, om han skal med næste år:

”Jeg har da planer om at komme med næste år, helt sikkert!”

Læs mere om Cykelnerven på www.cykelnerven.dk

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.