Gå til hovedindhold

Gourmetmiddag gav 225.900 kroner til scleroseforskning

11. november 2014
Kort fortalt
225.900 kroner - det er det flotte beløb, som Dorte Flyvbjerg Reis fra lokalafdelingen i Esbjerg/Fanø og Tanja Lillerøj fra Eventkokken fik samlet ind til den storslåede gourmetmiddag og auktion i fredags
Thumbnail

På billedet ses til venstre Dronningens tidligere kok Jens Peter Kolbeck og til højre Jakob Justesen fra Hotel Britannia 

Hos Eventkokken i Guldager Forsamlingshus ved Esbjerg kræsede tre gourmet- og stjernekokke om de 106 gæster, der i scleroseforskningens navn har betalt 1.500 kroner for at sidde til bords.

Kokkene bag menuen var de tre stjernekokke Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, Jakob Justesen fra Hotel Britannia og Jens Peter Kolbeck, der i en årrække har været Dronningens kok.

Før og under de fem udsøgte retter, fik gæsterne flere musikalske oplevelser. Gæsterne blev sunget til bords af Thomas Lilleøre, der bragte alle tilbage til 1960ernes Las Vegas med Frank Sinatras sange, mens Kirstine Bonde Pedersen forførte publikum med blandt andet den hjerteskærende ’En enlig lille muse’ fra operetten ’Mød mig på Cassiopeia’.

Efter middagen blev den helt store velgørenhedsauktion sat i gang af advokat Jørgen Markholm. Her kunne gæsterne byde på blandt andet et maleri, malet til lejligheden af kunster Poul Steen Schmidt, adskillige litografier og gavekort til nye vinduer.

Og budt, det blev der. Maleriet af Poul Steen Schmidt blev solgt for 9.000 kroner, et litografi vurderet til 1.200 kroner gik for 4.000 kroner, og en øjenoperation sponsoreret af Øjenlægerne i Storegade blev budt op i hele 30.000 kroner. Alt i alt blev der på auktionen indsamlet for 117.900 kroner. Alle affekter er sponsoreret af lokale forretningsdrivende.

”Der har været en fuldstændig formidabel opbakning fra alle. Det gælder sponsorer, tjenere, kokke og alle andre, der har været involveret. Vi er så glade for og stolte over at folk har støttet op om projektet, og vi er meget overraskede over, at der ikke er en eneste der har sagt nej,” siger initiativtager Tanja Lillerøj fra Eventkokken/Guldager Forsamlingshus ved Esbjerg, der sammen med Dorte Flyvbjerg Reis har brugt de sidste mange måneder på at forberede aftenens store fest.

”Uanset hvem vi har spurgt, så har de sagt ja til at være med i vores projekt, og billetterne blev revet væk. Opbakningen fra lokalområdet har været helt enorm, og det er simpelthen fantastisk at være vidne til,” siger Dorte Flyvbjerg Reis fra lokalafdelingen Fanø/Esbjerg.

Se video fra gourmetmiddagen

Mød de tre stjernekokke i videoen, som du kan finde i Scleroseforeningens nyhedsbrev, der udkommer på fredag den 14. november.

Hvis du ikke er tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig lige her.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.