Har du en anmelder i maven?
Hjemmesiden KomBlot.dk er drevet af kæresteparret Jack Mikkelsen og Vibeke Pagh, som begge har sclerose og sidder i kørestol. De har opbygget hjemmesiden KomBlot.dk, der er en vejviser over gode og handicapvenlige steder i Danmark som for eksempel cafeer, museer og lignende.
”Vi vil gerne sætte tilgængelighed på dagsordenen, så mennesker med andre behov end gennemsnittet kan inkluderes ligeværdigt i samfundet,” siger Vibeke Pagh.
Bliv anmelder
Det forventes, at du er kørestolsbruger, ledsager eller hjælper, men du behøver ikke at have sclerose for at blive anmelder. Du kan registrere dig som anmelder på hjemmesiden og begynde at dele dine erfaringer med det samme. For at andre i samme situation kan få størst udbytte af din erfaring, er der udarbejdet et skema, der skal udfyldes under eller umiddelbart efter besøget.
Kan du ikke overskue at være anmelder, kan du altid dele tips til gode handicapvenlige steder, som bør anmeldes på KomBlots Facebookside. Det gælder selvfølgelig, uanset om du sidder i kørestol eller ej.
Hvad er KomBlot?
Parret Jack Mikkelsen og Vibeke Pagh var tidligere nødt til at forberede sig grundigt hjemmefra, inden de kunne gå i byen, og ofte mødte de uforudsete udfordringer. Det fik dem til i 2011 at starte KomBlot.dk, hvor de deler deres personlige erfaringer om handicapvenlige steder. Siden 2011 er der kommet flere anmeldere til og mere end 50 personer har bidraget med input igennem årene.
”I stedet for at være sure og sidde hjemme og brokke os, brugte vi energien positivt på at lave en vejviser til andre i samme situation,” siger Vibeke Pagh. ”Da kulinariske og kulturelle tilbud i høj grad er med til at give mennesker indhold og livskvalitet, er det vigtigt at få en god oplevelse og ikke en masse bøvl, når man er ude.”
Drømmen for fremtiden
Det er da heller ikke småting, som Vibeke og Jack drømmer om. De ønsker for fremtiden, at alle kørestolsbrugere kender og benytter hjemmesiden, inden de skal i byen.
”Det største ønske er, at tilgængelighed er tænkt ind i alle lokaliteter, så kørestolsbrugerne bliver ligeværdigt inkluderet i samfundet,” siger Vibeke Pagh. ”Vi lever i et nuanceret samfund, og ved at komme ud og blive hørt og set viser vi dette”.