Gå til hovedindhold

Hjælp ved at besvare spørgeskema

20. september 2017
Kort fortalt
Har du en mening om smertelindring af mennesker med sclerose? Så deltag i en international undersøgelse, som skal bruges til at lave en vejledning for sundhedspersonale i hele verden.
Thumbnail

Sclerose er ikke en dødelig sygdom. Men derfor vil vi alligevel opfordre dig til at udfylde et spørgeskema om palliation, selv om det er et begreb, der ofte forbindes med fx kræftpatienters sidste tid. Begrebet dækker nemlig over meget mere end det!

Det handler ikke om død

I Danmark er ”palliation” og ”palliativ pleje” begreber som ofte bruges om fx kræftpatienter i den sidste del af livet. Men i andre lande har det en meget bredere betydning. Det dækker faktisk over en bred indsats for enhver, som har en alvorlig sygdom og som har tiltagende behov for lindring, pleje og omsorg. Den lindring kan fx være smertelindring som rigtigt mange mennesker med sclerose har brug for og gavn af.

 

Skal blive til en vejledning til sundhedspersonale

Den internationale sammenslutning af scleroseorganisationer MSIF er lige nu involveret i et projekt, hvor der skal udvikles en vejledning til sundhedspersonale om palliativ indsats for mennesker med sclerose. Du kan, ved at deltage i undersøgelsen, få indflydelse på hvilke emner, der skal med i vejledningen.

 

Deltag også, hvis du er pårørende

Du kan deltage hvis du selv har sclerose (uanset hvor ramt du er af sygdommen) eller hvis du er pårørende til en person med sclerose.

 

Spørgeskemaet tager ca 15 til 20 minutter at udfylde.

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE OG DELTAGE I UNDERSØGELSEN

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.