Gå til hovedindhold

Hold, bold og kanelgifler

11. august 2014
Kort fortalt
Camilla Madsen har kun spillet kørestolsrugby i tre måneder, men hun er allerede helt vild med sporten
Thumbnail

Af Kristian Bang Larsen / Dansk Handicap Idræts-Forbund

"Jeg har dyrket så mange idrætsgrene hvor jeg har været alene, og det har været ret ensomt. Men her er der lige pludselig et hold og en bold. Holdet gør at man ikke er alene, og bolden at det er sjovt", siger 36-årige Camilla Madsen.

Hun har spillet kørestolsrugby i Frederiksberg FHI Falcons i tre måneder, og har været begejstret fra dag et:

"Til min første træning fik de mig over i en stol og satte mig til at køre rundt med de andre og lave øvelserne. Jeg var helt håbløs og til fare for alle, men der var ikke nogen sure miner. Folk sagde bare "det var godt"  og "kom igen".

Så kom en fyr rundt med en pose kanelgifler, og jeg sagde nej tak, for jeg kunne ikke overskue hvordan jeg skulle spise giflen med rugbyhandskerne. Men så lurede jeg tricket: man rakte hånden frem, der blev lagt en kanelgiffel på handsken, og så bed man til bolle.

Så da anden runde kom, sagde jeg ja tak. og jeg tænkte: Det er det fedeste. Der er en bold, nogle rigtig søde mennesker og man får kanelgifler. Det er lige mig."

"Jeg er ikke væltet endnu"

Kørestolsrugby er kendt som en hård sport. Var du som pige nervøs for at spille med de hårde drenge?

"Det er en lidt voldsom sport, men det er jo en "tank" man kører i, og jeg er ikke væltet endnu", siger Camilla med et smil. Hun fortæller, at hun mere var nervøs for at have det forkerte handicap ned det forkerte køn, inden hun prøvede at spille rugby. 

"Jeg troede fordomsfuldt, at det var en sport der kun var for tetraplegikere og meget handicappede. Og det var helt forkert. Der er plads til alle, og har man sclerose og funktionsnedsættelser på armene, så er det en god sport. Man får en stol der passer til en og bliver ordentligt spændt fast, og så kan man være med derfor", slutter Camilla Madsen. 

Camilla Madsen 

Alder: 36 år 

Klub: FHI Falcons (København) 

Handicap: Sclerose 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.