Gå til hovedindhold

Ingen tomme senge i Haslev

4. december 2014
Kort fortalt
På Sclerosehospitalet i Haslev har 10 procent af alle senge stået tomme. Det gør de ikke længere, for den 1. august, kunne direktør Brita Løvendahl byde 16 nye medarbejdere velkommen, så hospitalet nu kan behandle flere patienter
Thumbnail

Sclerosehospitalerne har svært ved at følge med ventelisterne. I marts 2014 ventede 1.100 patienter på at blive indlagt, og hvert år kommer der 100 nye patienter til ventelisterne.

I gennemsnit venter de fleste 21 måneder på at få en plads, mens nogle må væbne sig med tålmodighed helt op til tre år – og det til trods for, at der var været tomme senge på hospitalet i Haslev.

”Det er dybt frustrerende, men der har ikke været råd til at ansatte den højtspecialiserede viden, der skal til for at give vores patienter den rehabilitering, de har krav på,” siger Brita Løvendahl, direktør for sclerosehospitalerne i Haslev og Ry.

Men med satspuljebevillingen på 15 millioner kroner, har hospitalet ansat 16 nye medarbejdere, så sengene i Haslev er blevet fyldt op, og hospitalerne er godt i gang med at skære ned på de alt for lange ventelister.

Brita Løvendahl forventer, at godt 400 ekstra patienter bliver behandlet over de næste to år.

”Vi kan nedbringe ventelisterne på flere måder, og en af dem er, at vi kan tilbyde indlæggelse på Haslev til de patienter fra Region Syddanmark, der har ventet i mere end ni måneder på en plads i Ry. Men et godt mål for os er, at ingen skal stå på venteliste i mere end et år. Nogle af vores patienter venter i tre år, og det er helt urimeligt, når en læge har vurderet, at der er behov for rehabilitering hos os,” siger hun.

Heldigvis var det ikke svært at finde nyt personale.

”Vi fik stakkevis af kompetente ansøgninger, så vi har kunnet ansætte lige netop de folk, der har de højtspecialiserede kompetencer, som vi har behov for. Opstarten er gået rigtig godt, og de er hurtigt kommet ind i vores arbejdsgange. Vi kan helt tydeligt mærke, at vi har fået flere hænder,” siger Brita Løvendahl

FAKTA

Hvad er satspuljen?

Satspuljen er først og fremmest en særlig pulje, der reserveres til særlige tiltag på social-, sundheds og arbejdsmarkedet.

Satspuljen støtter omkring 800 forskellige ordninger og projekter, det gælder hjælp til handicappede, udsatte børn og unge og udsatte grupper på arbejdsmarkedet. I 2014 fik Sclerosehospitalerne 15 millioner kroner til at nedbringe de lange ventelister.

Hvert efterår forhandler partierne bag satspuljeforliget om fordelingen af pengene.  

Søren Pedersen og Lisa Knudsen har begge været indlagt i Haslev for første gang.

Læs om deres oplevelser her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.