Gå til hovedindhold

Institut for Menneskerettigheder: Personer med handicap skal have ret til støtte til at være forældre

26. maj 2014
Kort fortalt
Forældre med handicap har ret til støtte til at være forældre. Det fastslår menneskeretskonventionerne. Alligevel kan den ret være svær at komme igennem med i kommunerne, blandt andet fordi lovgivningen på området ikke er tydelig
Thumbnail

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport om retten til at være forældre med handicap. 

Institut for Menneskerettigheder står bag rapporten, der indeholder en analyse af relevante menneskeretlige bestemmelser og af forpligtelser i den danske lovgivning i forhold til støtte til forældre med handicap.

Rapporten indeholder også en række eksempler på sager, hvor forældre med handicap har fået tvangsfjernet eller tvangsanbragt deres børn, uden at det på forhånd er blevet undersøgt, om de med den rigtige støtte kunne have udfyldt forældrerollen. Blandt eksemplerne er også en familie med sclerose. Du kan se rapporten her

I forbindelse med rapportens tilblivelse har der været nedsat en følgegruppe, som Scleroseforeningen sammen med Dansk Blindesamfund og Spatikerforeningen har indgået i.

Debatarrangement i Den sorte Diamant

Rapporten fremlægges ved et debatarrangement den 27. maj kl. 14-15 i Den sorte Diamant i København. Med i præsentationspanelet vil være Bente Röttig, social- og handicappolitisk konsulent i Scleroseforeningen. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

”Det er en meget vigtig rapport, som Institut for Menneskerettigheder har lagt frem, og som med grumme eksempler viser, at kommunerne ikke har øje for kompensation til forældreopgaver til voksne med handicap. Det er en virkelighed, Scleroseforeningen desværre kender alt for godt, og som gør det uhyre svært at trænge igennem i mange kommuner, når det gælder støtte til forældre med nedsat funktion på grund af sclerose. Også selv om dette bør være en naturlig del af en forebyggende og koordineret indsats til hele familiens bedste,” siger Bente Röttig, social- og handicappolitisk konsulent i Scleroseforeningen.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.