Gå til hovedindhold

Irland vil øge kendskabet til sclerose blandt sundhedspersonale

6. januar 2014
Kort fortalt
Den europæiske scleroseplatform er i øjeblikket i gang med at udvikle et onlinekursus om sclerose som sygdom, og hvordan man bedst kan hjælpe personer med sclerose. Målgruppen for kurset er sygeplejersker og hjemmeplejere, og indtil videre er kurset i gang i blandt andet England og Spanien.

Af Camilla Mulvad Svensson

I Irland oplever folk med sclerose tit, at der er en manglende viden om deres sygdom, hvis de bor på plejehjem eller en anden form for institution. Det begynder så småt at blive ændret fra efteråret, hvor onlinekurset ’MS Nurse Pro’ går i luften for irske sygeplejersker og hjemmeplejere.

Kurset består af fem moduler, og i slutningen af hvert modul er der en prøve, som deltagerne skal bestå, for at de må gå videre til det næste modul.

”Kurset går meget i dybden med selve sygdommen, og giver en rigtig god forståelse for, hvordan folk med sclerose kan have det. Deltagerne lærer også en masse om behandling, og vigtigst af alt lærer de at tage sig af og støtte scleroseramte og pårørende, så godt de kan,” fortæller Aidan Larkin, som sidder med udviklingen af de forskellige tilbud der er for sundhedspersonale i forbindelse med sclerose i Irland.

Der er ikke nok viden

I Irland er det især vigtigt, at sygeplejersker og hjemmeplejere ved, hvad de har med at gøre, når de arbejder med folk med sclerose. Der kan nemlig snildt være op til to års ventetid, før man kan komme til at se en neurolog, fordi der ganske simpelt ikke er nok.

”Vi håber, at de overordnede på de forskellige hjem vil opfordre deres sygeplejersker og hjemmeplejere til at tage kurset, for det er vigtigt for os, at borgerne med sclerose har det så godt som muligt i så lang tid som muligt. Som det er nu, er der ikke viden nok blandt det sundhedsfaglige personale, og det glæder vi os til ændrer sig,” siger Aidan Larkin.

Den irske scleroseforening vil inden uddannelsen starter arbejde meget på at profilere den. Det kommer blandt andet til at ske i alle de centre, hvor de ved, at der bor folk med sclerose, så de på den måde kan prøve at påvirke de ansatte til at søge mere viden om sclerose, og vise, at det er vigtigt med sundhedspersonale, der er specialiseret indenfor komplicerede sygdomme som sclerose.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.