Gå til hovedindhold

Jaguarer kørte for sclerose

21. maj 2013
Kort fortalt
2. pinsedag var en helt speciel dag for flere af Scleroseforeningens medlemmer og deres familier. De blev nemlig hentet i gamle Jaguarer og kørt til Græsted Veterantræf, hvor veteranbiler og små boder stod klods op ad hinanden.

Af Camilla Mulvad Svensson

Da først Win Åndahl fik idéen til, at medlemmerne fra Jaguar Club of Denmark kunne køre medlemmer fra Scleroseforeningen til Græsted Veterantræf i deres biler, var der ikke langt til handling. Sammen med Christina Engstrøm fra lokalafdeling Storkøbenhavn Vest fik han skaffet biler nok til, at alle der havde tilmeldt sig, kunne komme med.

”Men vi ville nu gerne have haft flere biler. Der var en del, der blev nødt til at tage af sted alene, fordi ikke kunne finde Jaguarer nok til, at de kunne køre med deres familie,” siger Win.
For ham har det dog været en succes, og når han kigger rundt på deltagerne synes han, at han har nået sit mål: At give personer med sclerose og deres familier en god dag og en sjov oplevelse. Det bakker Charlotte Winge op om. Hun er taget af sted med sine to sønner, Kasper og Mikkel.

”Det var en rigtig god tur herud. Vi sad og snakkede lidt om, at vi næsten følte os som filmstjerner, sådan som vi sad der i en bil med kalechen nede. Vi kunne helt sikkert godt finde på at tage af sted igen,” fortæller Charlotte. Og det er meget heldigt, for Win og Christina vil gerne prøve at gøre Jaguar-kørslen til en årlig tradition.

”Det har været rigtig sjovt at planlægge, og folk er jo blevet kørt langvejs fra. Jeg tror, at den der er kommet længst er blevet kørt fra Viby Sjælland. Så kan vi bare håbe, at vi kan trække flere biler til næste år,” siger Christina.

Fakta

De 17 Jaguarer besøgte 21 adresser, medtog i alt 31 voksne (her af 21 med sclerose), 8 børn samt 2 følgebil med yderligere 5 voksne). Deltagerne kom fra 8 forskellige lokalafdelinger med hovedvægt på Region Hovedstadens.

Klik på billedet og se flere billeder fra dagen

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.