Gå til hovedindhold

Kæmpe cannabisfirma vil lave fabrik i Danmark

22. september 2017
Kort fortalt

En 5.000 kvadratmeter stor fabrik til fremstilling af cannabis til medicinsk brug er på vej i Danmark ifølge Dagbladet Børsen. 

Thumbnail

Verdens største cannabisproducent, canadiske Canopy Growth, er gået sammen i et fælles selskab med det danske selskab Danish Cannabis, der skal stå for produktionen af cannabis til medicinsk brug på Møllerup Gods, når der forventeligt åbnes for danske dyrkningstilladelser hertil i forbindelse med den fireårige forsøgsordning, der træder i kraft den 1. januar 2018, og som skal gøre det muligt for danske læger at udskrive cannabisplanteprodukter til medicinsk brug til en række patienter.

Det fælles selskab lyder navnet Spektrum Denmark. Selskabets første opgave bliver opførslen af en fabrik i Danmark til en pris på mellem 50 og 75 mio. kr., skriver altså Dagbladet Børsen i en abonnementsbeskyttet artikel.

"De er verdens største på medicinsk cannabis. Vi ved en masse om mange ting, men hvis vi skal hurtigt afsted, så vil det være godt at forlove sig med de største. De har ingen produktion i Europa i dag, så Danmark kan blive det første sted i Europa, der producerer både tørrede blomster, olier og piller. Så det her kan blive den første rigtig cannabisfabrik i Europa," siger Lars Thomassen, der er direktør i Danish Cannabis, til Børsen torsdag den 21. september.

Også Dagbladet Politiken har i en abonnementsbeskyttet artikel dækket nyheden og har i den forbindelse interviewet sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der til Politiken udtaler:

​"Den danske regering har lagt op til, at vi skal have danske dyrkningstilladelser, så vi kan få en produktion af dansk medicinsk cannabis til vores forsøgsordning."

​Ministeren understreger, skriver Politiken, at det er Lægemiddelstyrelsen, der skal give de nødvendige dyrkningstilladelser, og at hun forventer, at ansøgningsskemaerne hertil vil blive offentliggjort inden for et par uger. 

 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.