Gå til hovedindhold

Kaj Westphal står til søs

24. oktober 2014
Kort fortalt
56-årige Kaj Westphal fra Åbenrå drager nu ud på noget, som ligner hans livs rejse. Han er nemlig blevet besætningsmedlem ombord på skibet Ocean of Hope.

 

Ocean of Hope sejler jorden rundt med skiftende besætninger, som har det tilfælles, at besætningsmedlemmerne har sclerose. Projektet Sailing Sclerosis kom for alvor i rampelyset i Boston tidligere i oktober, da besætningen blev hyldet af flere tusinde mennesker, der var til sclerosekongres.

Ingen betænkningstid

Kaj Westphal som fik diagnosen sclerose i 2004, læste i 2012 om projektet, og han behøvede ingen betænkningstid:
Jeg skrev straks til læge Mikkel Anthonisen, der fik ideen og gjorde projektet Sailing Sclerosis til virkelighed. Og nu er jeg så selv blevet en del af projektet”, siger en spændt Kaj Westphal inden turen ud på de store have.

Han er en erfaren sejler og har altid været draget af vandet, sejlsport, roning og Fjord Crossing (fjordsvømning). Kaj har også haft sin egen sejlbåd, men måtte i 2004 opgive selv at sejle, da sclerosen satte sin tunge spor. Dog har Kaj ikke lagt sejlerlivet helt væk, da han hver tirsdag aften i sejlersæsonen deltager i kapsejlads med en kammerat på Aabenraa Fjord.

Fik en forsmag

Skibet Ocean of Hope har været til eftersyn på Newport skibsværft på Rhode Island i USA, inden turen går videre. Og Kaj Westphal har taget sin første tur med skibet:

”I går var vi ude og tjekke skibet, og alt var i orden. Dog var vejret hårdt, så her fik vi allerede en smagsprøve på, hvilke udfordringer, der venter os på det åbne hav. Og sikkerhed kommer først, og derfor måtte dagens sejlads udsættes, da vinden var for kraftig. Ellers alt vel herfra."
 
I de kommende uger vil hjemmesiden her følge Kaj Westphals oplevelser ombord på Ocean of Hope.

Følg også Kaj og besætningen ombord på Ocean of Hope på www.sailing-sclerosis.com.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.