Gå til hovedindhold

Læger siger nej til forsøgsordning med medicinsk cannabis

3. oktober 2017
Kort fortalt

Forventningerne til en ny forsøgsordning med lægeordineret cannabis er høje hos syge og smerteplagede. Men modstand hos lægerne risikerer at bremse ordningen, inden den er kommet i gang. Det skriver flere medier i dag. Det er dog ikke alle læger, der er lige skeptiske.

Thumbnail

“Der mangler kontrollerede forsøg med medicinsk cannabis. Vi har hverken dokumentation for de gavnlige virkninger eller for bivirkninger. Derfor kan vi som læger ikke tage ansvar for at udskrive medicinen,” siger Anders Beich, der er formand for de praktiserende lægers videnskabelige selskab, DSAM, til Ritzau. Nyheden har givet genlyd i flere danske dagblade i dag, og du kan fx læse den  her

Scleroselæger vil spille med på forsøgsordningen

Det er dog ikke alle læger, der er lige så skeptiske som formanden for DSAM. I sidste måned udtalte Finn Sellebjerg, der er professor ved Rigshospitalets Scleroseklinik og formand for Scleroseforeningens Forskningsudvalg, at scleroseklinikkerne kan og skal spille med, når Læs interviewet med scleroseprofessoren i det nye medicinske online medie MS Tidsskrift her.

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.