Gå til hovedindhold

Ladywalk giver 300.000 kroner til forskning

29. august 2014
Kort fortalt
Det var de helt store smil, som blev luftet, da Scleroseforeningen i dag modtog den flotte donation i Allerhuset i København
Thumbnail

I maj samlede det meget populære gå-arrangement Ladywalk hele 39.650 kvinder i ti forskellige danske byer. De tog hinanden under armen og begav sig ud på ruter på op til 12 kilometer. Men de gik ikke kun for hyggens skyld. Overskuddet fra arrangementet gives nemlig til foreninger, som støtter sygdomsramte kvinder. Og det er femte år i træk, at Scleroseforeningen er en af de heldige modtagere af en del af overskuddet fra arrangementet. I år fik Scleroseforeningen og Hjerteforeningen således en donation på hele 300.000 kroner. 

Det var Melinda Magyari, leder af Scleroseregistret, overlæge og forsker på Rigshospitalet, som på vegne af Scleroseforeningen modtog den første enormt flotte check på 250.000 kroner. Og da Ivan Mejlgaard, landsformand for Støtteforeningen Ladywalk, fandt endnu en check på 50.000 kroner frem, var overraskelsen stor - og smilet kæmpestort. De penge, som alle kvinderne har samlet ind til Ladywalk, går hos Scleroseforeningen til forskning.

Direktør i Scleroseforeningen Mette Bryde Lind var både glad og stolt.  

”Det er en utrolig stor glæde for Scleroseforeningen endnu en gang at modtage en så flot donation til forskning i kvinder og sclerose. Og personligt er det også en glæde at kunne fortælle, at selvom vi langt fra er i mål, når det gælder at opklare kvinders overrepræsentation inden for sclerose, så har vi netop på grund af støtte til forskningen fået nogle pejlemærker, som vi kan forfølge i fremtiden,” sagde direktør i Scleroseforeningen Mette Bryde Lind ved overrækkelsen.

Mysteriet om kvinder og sclerose

Melinda Magyari, leder af Scleroseregistret, overlæge og forsker på Rigshospitalet, fortalte ved overrækkelsen, at forskningsdonationerne er afgørende i kampen for at løse mysteriet om, hvorfor stadig flere kvinder får sclerose. 

”Forekomsten af sclerose hos kvinder er desværre steget de sidste 40-50 år, så derfor har vi først og fremmest undersøgt kvinders ændrede livsvilkår. I Danmark har vi en enestående mulighed for at kunne se på miljøfaktorer på grund af de mange registre og databaser, som kan kobles til Det Danske Scleroseregister," sagde hun ved overrækkelsen. 

Melinda Magyari har blandt andet koblet Scleroseregistret med gamle skolelægejournaler og fundet, at børn, der var overvægtige, havde en større risiko for senere at få sclerose end normal- eller undervægtige. Og hun har undersøgt og fundet, at kvinder med få eller ingen børnefødsler har en større, næsten fordoblet risiko for at få sclerose. 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.