Gå til hovedindhold

Minister-svar om pårørendes rolle

22. juli 2013
Kort fortalt
Socialminister Karen Hækkerup: "Jeg mener ikke, det er rimeligt, at pårørende skal varetage plejeopgaver for deres pårørende 24 timer i døgnet".

I et svar til handicapordfører Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti slår socialminister Karen Hækkerup det helt fast, at pårørende ikke kan pålægges så omfattende pasning af en ægtefælle eller kæreste, at de ikke kan have en hverdag som andre mennesker.
Spørgsmålet til Karen Hækkerup kom i forbindelse med Niels-Henrik Rasmussen fra Bryrup, som mistede sin kommunale hjælp, da hans raske kæreste flyttede ind. Hun kunne efter Silkeborg kommunes opfattelse hjælpe ham, så kommunen kunne spare hjælpen.
Det betød, at forholdet gik i stykker.
 

Hvile og fritid

I sit svar henviser Karen Hækkerup bl.a. til Ankestyrelsen nylige principafgørelsen om hjælp ifølge BPA-ordningen. Heri siges det, at der  ved udmålingen af hjælp skal tages hensyn til, i hvilket omfang en borgers ægtefælle er i stand til at varetage opgaver i hjemmet, men det siges samtidig, at kravene til den raske ægtefælle omvendt ikke må have et sådant omfang, at ægtefællen ikke har mulighed for at få hvile og fritid i tilstrækkeligt omfang til at kunne klare sin egen daglige tilværelse. Herunder skal den raske ægtefælle have mulighed for at varetage sit arbejde, have fritidsinteresser m.v.
 

Du kan læse hele svaret fra Karen Hækkerup her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.