Gå til hovedindhold

Ny Copaxone-dosis godkendt i USA

11. februar 2014
Kort fortalt
Den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt, at man kan nøjes med at tage Copaxone tre gange om ugen, men i højere dosis
Tre injektioner om ugen i stedet for én hver dag. Det er nu en mulighed for Copaxone-brugere i USA, der tager medicinen mod attakvis sclerose. Den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, har nemlig godkendt en ny dosis af injektionsvæsken, som er dobbelt så stor, som den patienterne har taget indtil nu. Det vil sige, at de i stedet for en injektion med 20 mg/ml én gang om dagen, kan nøjes med en injektion på 40 mg/ml tre gange om ugen.

Cirka samme effekt

Medicinalfirmaet Teva, der står bag Copaxone eller glatirameractat, som præparatet også er kendt som, offentliggjorde sidste år et studie, hvor de over 12 måneder havde sammenlignet 40mg/ml-dosen taget tre gange om ugen med placebo. Resultatet var, at man så en reduktion på 34 procent i antallet af attakker ved brug af medicinen i forhold til placebo. Studiet viste desuden en reduktion af læsioner i hjernen påvist ved MR-scanninger. Resultaterne svarer nogenlunde til dem, man ser ved injektion af en daglig 20 mg/ml-dose. De to doser er dog ikke sammenlignet direkte. Teva står overfor, at deres patent på den daglige injektionsdosis løber ud over de næste par år. Virksomheden har også planer om, at få godkendt den større dosis i Europa. 
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.