Gå til hovedindhold

Ny medicin godkendt

19. september 2013
Kort fortalt
De europæiske lægemiddelmyndigheder har nu givet markedsføringstilladelse til den nye sclerosemedicin Lemtrada. Før den kan tages i brug, skal den nye behandlingsmulighed dog vurderes og godkendes af RADS, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin.

Lemtrada er en infusionsbehandling, der gives over tre-fem dage én gang om året. Stoffet har allerede været godkendt som leukæmimedicin, men den medicin har Genzyme, der står bag præparatet, nu trukket ud af markedet for at satse fuldt og helt på sclerose. Man regner med at Lemtrada kan reducere attakraten hos sclerosepatienter med 50-55 procent i forhold til behandling med betainterferon.


Bivirkninger


Lemtrada har imidlertid alvorlige bivirkninger, og behandlingen medfører en øget risiko for infektioner, og man regner med, at 15-20 procent af patienterne får sygdomme i skjoldbruskkirtlen.
Overlæge og professor Finn Sellebjerg fra Rigshospitalets scleroseklinik siger, at den nye medicin var ventet, men behandlingsmuligheden må nu afvente vurderingen i RADS. ”Men generelt er jeg glad for, at der kommer nye præparater på markedet. Jo flere præparater vi har at vælge imellem, jo mere individualiseret behandling kan vi tilbyde vores patienter. Det middel, der er godt for den ene, er ikke nødvendigvis det bedste for den anden. Når vi får en bredere palet af muligheder, kan vi give en mere optimal behandling af den enkelte,” siger Finn Sellebjerg.
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.