Gå til hovedindhold

Ny undersøgelse: Burde cannabis være lovligt til medicinsk brug?

3. maj 2016
Kort fortalt
Synes du, at cannabis burde gøres lovlig til medicinsk brug? Ja, lyder det fra hele 92 procent i en ny undersøgelse, der kortlægger sclerosepatienters holdning til et af tidens mest omdiskuterede spørgsmål.
Thumbnail 438 sclerosepatienter indgår som svarpersoner i undersøgelsen, der er foretaget af Scleroseforeningen, og er repræsentativ for de godt 14.500 danskere, der lever med sclerose. Undersøgelsen kortlægger sclerosepatienters holdninger og overvejelser om cannabis til medicinsk brug. Samtidig har den til formål at undersøge, hvor mange sclerosepatienter der lever med smerter og spasmer, og i hvilket omfang disse patienter oplever, at deres symptomer afhjælpes af konventionel medicin.

Mange lever med stærke smerter og spasmer

Undersøgelsen viser, at 14 procent af sclerosepatienter plages af stærke smerter dagligt eller i perioder, mens 11 procent plages af stærke spasmer, som ikke afhjælpes af konventionel medicin.Det svarer til, at 950 sclerosepatienter på landsplan lever med stærke smerter eller spasmer, som ikke lindres af traditionel medicin.  ”Når vi i Scleroseforeningen anbefaler, at politikerne lovliggør cannabis til medicinsk brug, så er det af hensyn til denne store gruppe af mennesker, der lever med stærke smerter og spasmer, som ikke afhjælpes af konventionel medicin. Vi kan som samfund ikke være bekendt, at vi kriminaliserer og stigmatiserer patienter, der i forvejen er belastede af deres sygdom, fordi de opsøger cannabis som en sidste udvej til at lindre symptomer og få en udholdelig livskvalitet," siger Scleroseforeningens direktør Klaus Høm og fortsætter: "I medierne har vi mest kunnet læse om patienter, der har modet eller styrken til at tilsidesætte loven og selv skaffe cannabis til lindring af deres symptomer. Men hvad med alle dem, der afstår fra det, fordi det er en uoverstigelig barriere for dem, at det er ulovligt?" 82 procent af de adspurgte sclerosepatienter med svære smerter eller spasmer svarer, at de ville eller måske ville overveje at bruge cannabis, hvis det var lovligt. Du kan læse mere om undersøgelsen i dagens Information her 
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.