Gå til hovedindhold

Ny undersøgelse sætter fokus på hadforbrydelser i Danmark

2. juni 2014
Kort fortalt
Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold står bag ny undersøgelse, der skal give viden, der kan forebygge hadforbrydelser

En ny national kortlægning skal give viden om omfanget af hadforbrydelser, hvem ofrene er, hvem der står bag, og hvad motiverne er.

En hadforbrydelse er vold, trusler eller andre typer af forbrydelser, som man bliver udsat for, på grund af den man er, eller fordi man udtrykker det, man tror på. Forbrydelserne er motiveret af nogle menneskers had eller fordomme vendt mod andres tro, etnicitet eller hudfarve, seksuelle orientering, køn, kønsidentitet, alder, handicap, politiske holdninger eller sociale status. Ikke alle anmelder de hændelser, hvor de har været udsat for en hadforbrydelse – ikke desto mindre er det vigtigt at rapportere hændelserne, så man kan gøre noget ved dem.

10-15 minutters spørgeskema

Har du været udsat for en hadforbrydelse? Så håber vi, at du vil udfylde spørgeskemaet på www.cowi-survey.com/hadforbrydelser.

Dine svar kan være med til at give myndighederne vigtig viden på området og bidrage til at styrke den forebyggende indsats. Deltagelse i undersøgelsen vil være 100 % anonymt.
COWI A/S gennemfører kortlægningen af hadforbrydelser for Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.