Gå til hovedindhold

Nye retningslinjer for fysioterapi og ergoterapi til mennesker med sclerose

30. marts 2015
Kort fortalt
Efter at have gennemgået den eksisterende forskningsbaserede viden om fysioterapi og ergoterapi til mennesker med sclerose, har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en national retningslinje for området

Formålet med retningslinjen er at sikre en ensartet høj kvalitet af de fysio- og ergoterapeutiske indsatser, der tilbydes rundt om i landet til mennesker med sclerose.
Det var i forbindelse med finanslovsaftalen for 2011, at det blev besluttet at udarbejde kliniske retningslinjer for træning af personer med nedsat funktionsevne som følge af en række bestemte neurologiske sygdomme. Herunder altså sclerose.

Kognitions- og træthedstræning

Mentale funktionsnedsættelser som for eksempel hukommelsesproblemer, nedsat evne til at planlægge og tænke abstrakt og træthed  er blandt de hyppigst forekommende symptomer ved sclerose. Symptomerne påvirker ofte patienternes liv og begrænser deres mulighed for at kunne klare deres hverdag. Derfor anbefaler den nye retningslinje, at alle voksne med sclerose skal tilbydes indsatser rettet mod mentale funktionsnedsættelser og træthed, hvis de har behov for det. 

Andre indsatsområder

Retningslinjen anbefaler også indsatser rettet mod hverdagsaktiviteter, træning af kondition, styrke og balance. Repræsentanter fra både Scleroseforeningen og Sclerosehospitalerne har været involveret i arbejdet med den nye retningslinje.

Læs den nye retningslinje her.

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.