Gå til hovedindhold

Nyt stof viser effekt mod progressiv sclerose i mus

25. juni 2015
Kort fortalt
Amerikanske forskere har testet et stof i mus, der ser ud til at mindske ødelæggelsen af nerverne
Thumbnail

Der er tale om et naturligt forekommende stof i kroppen – lathionin ketimin -, der binder til et protein i hjernen, som er med til at regulere nerveaktiviteter. Forskerne lavede en variant af stoffet – lathionin ketimin esther (LKE), som kunne optages i cellerne hos mus.

Færre tegn på sygdom

Musene blev påført en scleroselignende sygdom, og halvdelen af dem fik blandet stoffet i deres foder. Efter fire uger havde de mus, der havde indtaget stoffet det kliniske bedre end de andre. Det vil sige, de viste færre tegn på sygdommen.

Nervebeskyttende efekt

Prøver viste, at de mus, der havde spist LKE havde mindre inflammation i blodet end dem, der ikke havde fået stoffet. De havde også færre skader på synsnerven og nervecellerne i rygmarven. Den beskyttende effekt af stoffet var dog mest udtalt for synsnerven.

Potentiel behandling?

Resultaterne fra musestudiet er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Neurochemistry og er ifølge forskerne interessante, fordi kun få stoffer har vist sig, at kunne mindske ødelæggelsen af nervecellerne ved sclerose. Forskerne mener derfor, at LKE måske kan have potentiale til at blive testet som en eventuel behandling mod progressiv sclerose.

 

 

 

 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.