Gå til hovedindhold

Oceans of Hope blev hujet og klappet i land

17. november 2015
Kort fortalt
Skibet Oceans of Hope vendte hjem til Danmark i søndags. I 17 måneder har det sejlet jorden rundt med en international besætning af mennesker med sclerose. Scleroseforeningen mødte Jette Lyngsø, der sejlede med på skibet langs den amerikanske østkyst.
Thumbnail Klokken 14.00 i søndags ankom skibet Oceans of Hope til Islands Brygge Kulturhus. Ved kajen ventede familie, venner og samarbejdspartnere på at tage imod de modige besætningsmedlemmer, som på skift har været med på en jordomsejling med Oceans of Hope – en unik bedrift og et af Danmarks største sejlprojekter nogensinde. Medlemmerne kommer fra forskellige lande i verden, men har det tilfælles, at de alle har sclerose. Jette Lyngsø er en af dem. Hun har haft sclerose i flere år, men har været heldig, at sygdommen indtil nu ikke har været altoverskyggende i hendes hverdag. Om velkomsten i søndags sagde hun: ”Afslutningen her i dag betyder rigtig meget. For det bliver meget synligt, at der er mange mennesker, der bakker os op og prøver at forstå, hvad det vil sige at have sclerose,” siger hun og fortsætter:”Sammen kan vi gøre rigtig meget. Det er helt fantastisk at have den her fælles oplevelse i dag”.  

Egen kaptajn i livet

Projektet Ocean of Hopes handler om at gribe livet på trods af udfordringer og usikkerhed. For Jette Lyngsø har turen været en oplevelse, der har givet hende nye tanker om livet og om det at have sclerose. ”Vi har ikke selv lavet drejebogen for vores liv, men vi er kaptajn i vores eget liv, og det gælder om at tage styring. Det gælder for alle mennesker – men især for dem, hvor gulvbrædderne bliver hevet væk under dem”.  Selv var hun med Oceans of Hope fra østkysten af Amerika og hele vejen ned til Florida. ”Det var en vild oplevelse. Følelsen af at være i elementernes vold. Jeg er vild med at sejle og håber, at andre også kan få den oplevelse. Det er fantastisk at være en del af Oceans of Hope”. 

Sclerose et andet sted i verden

De mere end 100 besætningsmedlemmer kommer fra forskellige steder i verden, men har alle sclerose.  Jette Lyngsø mødte blandt andet en kvinde fra USA. Kvinden fortalte Jette, at lægerne havde sagt, at hun ikke skulle arbejde på grund af hendes sygdom. Men som kvinden fortalte Jette: Så havde hun ikke råd – det krævede en meget dyr forsikring. Det gjorde indtryk på Jette: ”Det at møde mennesker fra andre lande med sclerose har fået mig til at tænke på, hvor heldige vi er i Danmark, fordi der er et sikkerhedsnet under os. Det var meget specielt. Det gav virkelig et billede af, hvordan det er at have sclerose andre steder i verden,” siger Jette. Hvad der skal ske med skibet Oceans of Hope er ikke besluttet endnu. Men Jette og andre håber på, at der igen vil blive arrangeret en lignende tur for mennesker med sclerose, så andre kan få den samme, store oplevelse.  
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.