Oceans of Hope døbt af Lone Dybkjær

På World MS Day den 28. maj blev båden, der bliver den første i verden til at sejle verden rundt med sclerosepatienter som besætning, døbt ved en ceremoni i Kongelig Dansk Yachtklub i København.
"I dag fokuserer vi på glæde og håb – præcist som vi gør, når vi døber et barn ved en kristen dåb," sagde Lone Dybkjær.
"Specielt da min datter med sclerose døde for nylig er det bevægende, at nogen virkelig gør en indsats for at bevare håbet. For de mennesker med sclerose, der kan lide at sejle, er Oceans of Hope et fantastisk projekt," sagde Lone Dybkjær og takkede skipper og initiativtager til verdensomsejlingen Mikkel Anthonisen.
Den 46-årige læge holdt, da han fik ordet, en bevæget tale, hvor han ikke kunne skjule, at det er med en vis nervøsitet og spænding, at han drager ud på den store tur i det uvisse.
"Denne dåb skal beskytte os mod alt det uventede, alt det, der kan gå galt," sagde han.
Og der blev nikket eftertænksomt overalt på kajen, foran den store orange sejlbåd. Ikke mindst fra alle dem med røde sejljakker på. Det var nemlig beklædningen hos besætningen, som alle var med ved dåben.
Den 20-meter lange sejlbåd lægger fra land på sin lange rejse den 15. juni. Turen jorden rundt på 17 måneder er arrangeret af Sailing Sclerosis Foundation, som er grundlagt af Mikkel Anthonisen. Første mål er Kiel i Tyskland, og så går turen over Portsmouth i England, La Rochelle, Frankrig og Lissabon i Portugal inden Oceans of Hope sætter over Atlanten til Boston. I alt lægger skibet til i 30 havne.
Underdirektør i Scleroseforeningen Torben Damsgaard lagde i sin tale fra skibsdækket vægt på projektets betydning. Ikke blot for de mennesker med sclerose, der sejler med, men for alle mennesker, der følger turen.
"Rigtig mange mennesker vil misunde de heldige og tapre mennesker, som skal med på Oceans of Hope. Hvem har ikke drømt om at sejle jorden rundt? Nu er det pludselig muligt for nogle mennesker, for hvem den drøm forekom umulig. Det er det, som gør dette projekt fantastisk. Også som eksempel for os alle på, at vi nogle gange kan opnå og klare mere, end vi tror muligt," sagde Torben Damsgaard.
Ocean of Hopes jordomsejling er sponseret af medicinalfirmaet Biogen Idec, og båden samler ny besætning op i alle havne, hvor den lægger til kaj. Fra Danmark er båden fuld, men det er stadig muligt at støde til fra andre havne.
Se http://www.sailing-sclerosis.com/