Gå til hovedindhold

Oceans of Hope lægger til i England

3. juli 2014
Kort fortalt
Siden afsejling fra Amaliehaven i København den 15. juni har båden Oceans of Hope været forbi både Tyskland og Holland, inden den mandag den 30. juli 2014 lagde til i Portsmouth i det sydlige England. Vi fangede Lizzie Nielsen fra sclerosebesætningen for at høre, hvordan turen er gået indtil videre
Thumbnail

”Det er fedt, men det er også hårdt! Jeg er træt med træt på,” siger Lizzie Nielsen, da vi får fat i hende over Skype, mens hun for en sjælden gang på turen befinder sig et sted med wifi – en bar i havnebyen Portsmouth, hvor Oceans of Hope lægger til.
 
”Jeg tror nok, at vi ankom i mandags, men dagene flyder sammen, for vi oplever simpelthen så meget,” siger Lizzie Nielsen, der har været med ombord siden afsejling den 15. juni. ”Vi har allerede været så mange steder og oplevet så meget. For eksempel var vi turister i Amsterdam og så Van Gogh-museet. Og så havde jeg en helt fantastisk oplevelse forleden nat, da jeg havde nattevagten og sejlede forbi White Cliffs of Dover ved solopgang, det var utroligt smukt.”
 
På turen har besætningen skiftevis vagter på fire timer og seks timer fri. Det tærer på energien, og især de første nattevagter var rigtig hårde at komme igennem, siger Lizzie Nielsen.
 
”Det er hårdt, for jeg er ikke vant til at være oppe om natten. På min første nattevagt blev jeg simpelthen utroligt søsyg, jeg tror på grund af udmattelse. Der er ikke det sted på båden, hvor jeg ikke har efterladt en klat!” Siger Lizzie Nielsen med et grin.


Stærke venskaber

Til trods for det hårde arbejde og afsavnet for familien hjemme i Danmark, er Lizzie Nielsen dog rigtig glad for at være med ombord. Cirka de første 10 dage var hårde, og en enkelt gang er hun da også blevet beordret i seng af lægen Mikkel Anthonisen, fordi hun var overtræt og havde voldsomme føleforstyrrelser.
 
”Man skal vende sig til livet ombord og huske at tage sine pauser. Også det at vende sig til bådens bevægelser tager jo energi. Men jeg har helt klart lært at mærke bedre efter og sige fra, og det vil jeg også tage med mig efter turen,” siger hun. ”Og så er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg får skabt nogle vedvarende venskaber på den her tur. Vi er jo intenst sammen hele tiden. På nuværende tidspunkt er her også en hollandsk pige med sclerose ombord, og hende skal jeg da helt sikkert besøge, næste gang jeg kommer til Holland!” Siger Lizzie Nielsen, der nyder et par fridage i Portsmouth, mens båden Oceans of Hopes toiletter bliver fikset.
 
Besætningen overvejer at tage et smut forbi London og se en musical. Derefter går turen videre på den store jordomsejling - næste stop på ruten er La Rochelle i Frankrig.
 
Du kan læse meget mere om Sailing Sclerosis og følge båden verden rundt på hjemmesiden eller Facebook
Det er stadig muligt at søge om at komme med på anden del af jordomsejlingen, som starter i efteråret 2014.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.