Gå til hovedindhold

Opsættende virkning i klagesager bliver en realitet

4. maj 2016
Kort fortalt
Det er en glædens dag, siger Nadia Buchard i dag, hvor Folketinget har vedtaget "Opsættende virkning i klagesager for borgere med handicap".
Thumbnail

I sidste uge bragte vi nyheden om, at et politisk flertal i folketinget vil sikre, at kommuner ikke skærer eller fjerner støtte til handikappede, før klagesager er helt afgjort.

Se nyheden fra sidste uge her.

Vedtaget i går

I går blev forslaget vedtaget af Folketinget, og den umiddelbare reaktion fra Ledende Socialrådgiver Nadia Buchard i Scleroseforeningen er meget positiv: 

"I dag er en glædens dag – Folketinget vedtog i går stort Dansk Folkepartis forslag om opsættende virkning. Dette betyder at Folketinget pålægger regeringen af fremsætte lovforslag i folketingsåret 2016-17, der giver opsættende virkning i klagesager for borgere med handicap, der har fået frataget eller nedsat hjælp efter lov om social service. Jeg vil blot gentage hvad jeg sagde i sidste uge og nu er det slået fast ”Det skal ikke være det enkelte menneske, der skal betale en høj pris for systemets mangler”," siger hun. 

Her kan du læse ordlyden fra Folketingets hjemmeside om beslutningsforslaget:

Vedtaget af Folketinget ved 2. (sidste) behandling den 3. maj 2016
Folketingsbeslutning om opsættende virkning i klagesager for borgere med handicap

Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag i folketingsåret 2016-17, der giver opsættende virkning i klagesager for borgere med handicap, der har fået frataget eller nedsat hjælp efter lov om social service, selv om den pågældende ikke har forbedret sin funktionsevne, og hvis kommunens afgørelse om fratagelse eller nedsat hjælp får vidtrækkende konsekvenser, som ikke eller kun vanskeligt lader sig genoprette. Lovforslaget skal tage hensyn til, at det skal være nemt og hurtigt for borgere at få vurderet, om de kan få opsættende virkning i deres klagesag.
Folketinget, den 3. maj 2016
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.