Gå til hovedindhold

Patienterne inddrages i Aarhus

30. januar 2014
Kort fortalt
Nu starter et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Projektet skal være med til at finde metoder til, hvordan man i praksis inddrager patienterne på landets hospitaler.

Både læger og sygeplejersker efterspørger vilkår og rammer, der i højere grad gør det muligt at inddrage patienter og pårørende. Det viser en ny undersøgelse fra ViBiS, Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.

Derfor har ViBiS med 4,9 millioner kroner i støtte fra TrygFonden startet et nyt projekt, hvor man vil implementere to konkrete metoder til inddragelse af patienter på Aarhus Universitetshospital.

Skal spredes til alle landets hospitaler

Selvom man mange steder i Danmark arbejder med brugerinddragelse, er det endnu ikke lykkedes at indføre en systematisk inddragelse af patienterne på nationalt plan, og det er netop det, der er målet med det nye projekt.

”Vi skal i samarbejde med Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skabe det første brugerinddragende hospital i Danmark. Vi fokuserer på to anerkendte metoder, og målet er at implementere dem sideløbende på alle hospitalets centre, så vi på den måde også kan ændre kulturen på hospitalet. Det skal være naturligt at inddrage patienterne. Når projektet kører i Aarhus, er det planen at sprede erfaringerne til resten af landet,” siger direktør i ViBiS, Morten Freil.

Projektet løber over fire år og består af to dele. Den første del af projektet har til formål at implementere de nye metoder på Aarhus Universitetshospital. Det er denne del af projektet, som TrygFonden støtter med 4,9 millioner kroner. Senere er planen at igangsætte del to af projektet, hvor den viden, der er opnået gennem projektets første del, skal udbredes til flere hospitaler. Dette skal ske via implementeringspakker, der er udviklet på baggrund af erfaringerne fra første del af projektet.

Læs mere om VIBIS her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.