Gå til hovedindhold

Peter Tanev er parat til Pyrenæerne

4. marts 2014
Kort fortalt
Vejrværten Peter Tanev cykler med, når turen går til Frankrigs bjerge til sommer med Scleroseforeningens cykelløb ”Cykelnerven”. Peter Tanev glæder sig til at være med til at støtte en god sag – og samtidig få en stor personlig udfordring i at bestige de berømte Tour de France-bjerge.

Gennem de sidste tre-fire år har Peter Tanev dyrket cykling, og han har erfaring fra flere andre cykelløb. Selvom han betegner sig selv som en erfaren cyklist, bliver sommerens bjerge dog en udfordring.

”Jeg har prøvet at cykle lidt i bjerge, og jeg har cyklet langt, men at skulle op ad tre-fire ”højhuse” af allerstørste kaliber, det har jeg ikke prøvet før, så det er en stor personlig udfordring,” siger Peter Tanev, der fortæller, at den gode sag også er en stor grund til, at han har valgt at cykle med til sommer.

”I en travl hverdag med børn og så videre er der altid 1.000 undskyldninger for, hvorfor man har for travlt til at hjælpe andre. Så når der kommer sådan en mulighed her, hvor jeg kan sætte fokus på en sygdom, som er et stort problem for mange mennesker og så samtidig selv få en god oplevelse ud af det, så er det en win-win situation,” siger den cykelglade vejrvært.

Sætter fokus på sclerose

Peter Tanev har ikke selv haft sygdommen sclerose tæt inde på livet, men han fortæller, at han kender til sygdommen, og at han synes, det er vigtigt at sætte fokus på sygdommen.

”Jeg synes, at Cykelnerven er et godt arrangement, som forhåbentlig kan sætte fokus på sclerose, som er en sygdom mange nok har hørt om, men måske ikke helt ved, hvad er for noget,” siger han. ”Derfor håber jeg selvfølgelig, at jeg med min medvirken og mit humør kan være med til at give en god oplevelse for dem, der ”spytter nogle penge i kassen”, sådan at der bliver samlet nogle penge ind til at støtte forskning og at forbedre livsvilkårene for dem, der har sclerose.”

Tour de France-entusiast

Peter Tanev er en af dem, der følger med, når Tour de France kører over tv-skærmen i juli måned.

”Det er en af de gange om året, hvor min familie tænker: Han er jo syg i roen. Når jeg sidder inde i stuen om sommeren i 30 graders varme og ser på nogle idioter, der cykler op ad bjerge,” siger Peter Tanev spøgende. ”Så derfor glæder jeg mig selvfølgelig til både at se, at de penge, der bliver samlet ind, kommer til at gøre en forskel, men også selv at stå på toppen af de forskellige bjerge.”

Tilbage er der kun én ting, der kan bekymre vejrværten:

”Jeg frygter lidt at se dem, jeg skal cykle med, for tænk nu, hvis de alle sammen står snorlige, og jeg kommer ind halvfed efter en lang vinter,” siger han med et grin.

Mikael Kamber cykler også med

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.