Gå til hovedindhold

Politisk indsats lykkedes – 15 mio. til Sclerosehospitalernes ventelister

28. november 2013
Kort fortalt
Ny politisk aftale om satspuljepenge sikrer 15 mio. til sclerosehospitalerne i 2014. Pengene skal bruges til at nedbringe ventelisterne

De politiske forhandlinger om de såkaldte satspulje er faldet på plads, og aftalen omfatter bl.a. 15 millioner kroner i 2014 til sclerosehospitalerne i Haslev og Ry. Pengene skal bruges til at nedbringe de lange ventelister. I dag står omkring 1.000 mennesker på venteliste til hospitalerne, og den gennemsnitlige ventetid i 2012 var 21 måneder.

Sophie Løhdes arbejde


Når de 15 mio. til sclerosehospitalerne kom med i aftalen, skyldes det i høj grad sundhedsordfører Sophie Løhde fra Venstre. Hun blev opmærksom på de lange ventetider i forbindelse med Folkemødet på Bornholm, og siden har hun været på besøg på Sclerosehospitalet i Haslev. ”Det har været helt afgørende for Venstre, at vi fik gjort noget ved de alt for lange ventetider for scleroseramte patienter. Lange ventetider har store menneskelige omkostninger,” siger Sophie Løhde.
 

Glæde i foreningen

I Scleroseforeningen er der stor glæde over, at en lang og sej indsats for at få gjort noget ved ventelisterne nu lykkes. ”Den positive og konstruktive dialog med Sophie Løhde om ventelisterne er et godt eksempel på, hvordan vi i foreningen opnår resultater gennem den personlige kontakt. Vi skal give politikerne indsigt i vores verden, og det er i høj grad lykkedes gennem vores deltagelse i Folkemødet,” siger direktør Mette Bryde Lind, Scleroseforeningen.
 

Virkning i 2. halvår

Der er også glæde på hospitalerne. Direktør for de to sclerosehospitaler, Brita Løvendahl, siger om den politiske beslutning: "Vi er fagligt lykkelige over at kunne tlbyde flere mennesker med sclerose hurtigere indlæggelse, og vi gør hvad vi kan, for at få forbedringerne gennemført så hurtigt som muligt. Patienterne vil først mærke det i andet halvår af 2014, fordi vi først skal forhandle med sundhedsmyndighederne om, hvordan vi må bruge pengene, og derefter skal vi ansætte og træne fagpersonalet, der skal give den højt kvalificerede behandling."

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.