Rekordstor sclerosekonference i København
Det er anden gang København er vært for den såkaldte ECTRIMS-konference, hvor den nyeste scleroseforskning præsenteres og diskuteres. Da konferencen blev afholdt i København sidste gang i 1996 var der cirka 700 deltagere, et antal, der nu altså er mere end tidoblet. Dermed er der tale om et rekordstort fremmøde og verdens største og fremmeste konference på området, hvor forskere, behandlere og plejepersonale indenfor sclerose kommer fra hele verden.
Over tusinde præsentationer
I løbet af de fire dage vil der være mere end 1.000 præsentationer af nye studier indenfor sclerose. Hovedfokus for konferencen er genetikken bag sclerose og de kønsforskelle, man gennem de sidste årtier har oplevet, hvor flere og flere kvinder i forhold til mænd får sygdommen. Mekanismerne bag betændelsesreaktioner og vævsskader hos patienterne vil blive diskuteret, ligesom scanningsmetoder og rehabiliteringsmuligheder. Og for første gang i konferencens 29-årige historie er der et særligt program for sclerosesygeplejersker med fokus på, hvordan man bedst støtter familier, der rammes af sygdommen.
Dansk styring
Det er den uafhængige europæiske organisation The European Comittee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS), som arbejde for at fremme netværk og samarbejde indenfor klinisk forskning, der står bag konferencen. I år er det den danske professor Per Soelberg Sørensen fra Rigshospitalets Dansk Multipel Sclerose Centrum (DMSC), der sidder med i ECTRIMS bestyrelse, som er formand og tovholder for konferencen. Den åbnes officielt på torsdag under overværelse af Dronning Margrethe, der også er protektor for Scleroseforeningen.