Gå til hovedindhold

Scleroseforeningen går efter det unge publikum til Stella Polaris

8. august 2013
Kort fortalt
Når musikfestivalen Stella Polaris indtager Frederiksberg Have, vil Scleroseforeningen være til stede med et korps af frivillige, der arbejder for at udbrede kendskabet til sclerose blandt festivalens unge publikum.

Søndag den 11. august rammer verdens største gratis chill out festival, Stella Polaris, Frederiksberg Have - og Scleroseforeningen er med. Det er første gang, at foreningen er med på musikfestivalen, og det sker for at udbrede kendskabet til sclerose blandt en yngre målgruppe.

Til Stella Polaris vil omkring 20 af Scleroseforeningens frivillige være til stede på en stand, hvor de sælger pins, læbepomader og uddeler brochurer. De vil også svare på spørgsmål og snakke med Stella Polaris’ publikum, som primært er mellem 20 og 30 år.

Første samarbejde med velgørende organisation

Det er første gang i Stella Polaris’ 17 år, at en velgørende organisation er med på festivalen. Om baggrunden for at samarbejde med Scleroseforeningen siger Kalle Bremer, Head of Love (direktør red.) for Stella Polaris.

”Jeg ville ønske, at kendskabet til sclerose blev mere udbredt. Jeg er 36 år, og jeg kan stadig ikke helt forklare, hvad sclerose er. Det er det, der er så uhyggeligt, at man ikke kan forklare eller forudsige sygdommen.”

Flasket op med scleroseramte

Kalle Bremer har ellers haft rig mulighed for at lære sygdommens mange facetter at kende. Hans mor, Jette Bremer, har været formand for Scleroseforeningens lokalafdeling i Aarhus i mange år, og hun er nu formand i Favrskov. Også Kalle Bremers far, Leif Møller, har været aktiv frivillig i mange år.

”Derfor er jeg dybest set flasket op med scleroseramte,” siger han. ”Jeg har været med til Scleroseforeningens arrangementer, siden jeg var helt lille. Vi samledes hver uge i en kirke uden for Aarhus. Jeg kan også huske, hvordan folk ringede til min mor, fordi de var frustrerede over sygdommen.”

Frivillige med til at udbrede kendskab

En af Kalle Bremers nærmeste venner har for nylig fået stillet diagnosen sclerose. At have sygdommen tæt inde på livet har gjort, at han gerne vil arbejde for at udbrede kendskabet til sygdommen.

”Jeg håber, at de frivillige fra Scleroseforeningen kommer ud med budskabet til en helt ny skare, som ikke kender til sygdommen i forvejen. Jeg tror, det er vigtigt at komme ud og være synlige i felten. Så jeg håber, at folk, der har mødt Scleroseforeningen til Stella Polaris, går hjem med sygdommen som ’top of mind’.”

Picnictæpper og chill out musik

Stella Polaris er en gratis musikfestival, der fokuserer på musik i genren chill out, som er elektronisk musik i den bløde ende af skalaen. Musikfestivalen har både danske og internationale musiknavne på programmet. Festivalen breder sig over Danmarks fem største byer med start i Aalborg den 2. august. I hver by er der musik en dag, inden festivalen rykker videre. Festivalen slutter i år i Frederiksberg Have.

Her vil der blive sat DJ-pult op, og der vil være madboder. Mange vælger at medbringe picnictæppe og ligge i græsset og høre musik, og man er velkommen til at medbringe både tæppe, mad og drikkevarer.

Stella Polaris er gratis og finder sted søndag den 11. august kl. 12-21 i Frederiksberg Have på plænen foran Frederiksberg Slot. Musiknavnene i år tæller blandt andet Yoav, Mads Langer og Lulu Rouge.

Læs mere på Stella Polaris' hjemmeside
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.