Gå til hovedindhold

Se med i aften: TV2 zoomer ind på rehabilitering igennem en personlig kamp med sclerose

3. april 2017
Kort fortalt

Rikke Tibert, der har primær progressiv sclerose, rider i aften kl. 21.25 hen over skærmen i TV2’s programserie Holder Danmark i live. Hun er nemlig hovedpersonen, når TV2 forsøger at skildre rehabilitering på sclerosehospitalerne.

Thumbnail

Den kendte TV2-serie Holder Danmark i live sætter i aften fokus på de muligheder, som rehabilitering kan give mennesker med sclerose. Derfor kontaktede de i efteråret sclerosehospitalerne, som udelukkende arbejder med rehabilitering. 

Men selvom det handler om rehabilitering, er det Rikke Tiberts personlige kamp med sygdommen, der er i fokus, og det er direktør for sclerosehospitalerne Brita Løvendahl meget tilfreds med. 

”Rikkes formidling og tv-holdets billeder formår at vise, hvor skrøbelig og samtidig sindssyg stærk Rikke er. Dét giver et meget autentisk billede af rehabilitering, der netop handler om, at mennesker med sclerose lærer at rumme nogen fuldstændig modsatrettede følelser,” forklarer hun. 

Rikke Tibert er 49 år og fik for syv år siden diagnosen primær progressiv sclerose. Hun var slet ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om TV2 måtte følge hende en hel dag under hendes ophold på sclerosehospitalet i Ry. 

”Jeg synes, at det er så vigtigt at skabe fokus på sclerosehospitalerne, og det de gør for os med sclerose. Man finder ikke et bedre set-up med så mange virkelig dygtige medarbejdere, der er der for en,” fortæller hun. 

”Men jeg håber også, at dem der ser det, får en øget bevidsthed om, hvad sclerose er, og hvilken kamp sygdommen kan føre med sig,” forklarer hun. 

TV2 formår kun at vise et øjebliksbillede af, hvor mange rehabiliteringsmuligheder der er på scleroseshospitalerne, og det ærgrer Brita Løvendahl. Alligevel synes hun, at tv-holdet fanger andre vigtige komponenter af rehabiliteringsarbejdet. 

”Medarbejderne er statister i kullisen, mens Rikke er den, der er i centrum, og det er præcis sådan, vi arbejder. Det formår de virkelig at vise igennem billederne,” fortæller hun. 

Se med i aften når TV2 viser Rikkes seje kamp med sygdommen, og hvordan rehabilitering hjælper hende videre. Det er i programserien Holder Danmark i live, der bliver sendt kl. 21.25. 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.