Gå til hovedindhold

Seje løbere samlede næsten 340.000 kroner ind

4. maj 2015
Kort fortalt
YOU RUN løb af stablen for første gang i går, søndag den 3. maj. Det var en festdag for både de fem organisationer, løbere, deres familier og tilskuere, der havde fundet vej til Den Sorte Diamant i København
Thumbnail

Solen skinnede fra en skyfri himmel, temperaturen mindede om sommer, og godt 1.400 løbere mødtes søndag morgen på Søren Kierkegaards Plads ved den Sorte Diamant midt i København. Hver især løb de enten en kvart - eller halvmaraton, og forud for den tur, havde løberne samlet mere end 1,3 millioner kroner ind til de fem organisationer: Scleroseforeningen, Folkekirkens Nødhjælp, Kræftens Bekæmpelse, Red Barnet og Læger Uden Grænser.

Ikke mindre end 295 løbere havde valgt at løbe for Scleroseforeningen, og tilsammen har de indsamlet knap 340.000 kroner.

Én af dem er 16-årige Casper Persson. Hans far har sclerose, og da han så muligheden for at løbe en kvartmaraton og samtidig samle penge ind til Scleroseforeningen, var han slet ikke i tvivl om at deltage.  "Det føltes vildt godt at give min far en stor krammer, da jeg kom i mål. Det har været en dejlig dag, og det var fedt at samle familien om det her," fortæller han. 

 

Casper kom i mål på knap 45 minutter, og i målområdet stod hele familien og heppede. Casper har inden løbet samlet mere end 10.500 kroner ind. 

"Jeg håber sådan, at de penge, jeg har samlet ind, kan være med til at finde noget ny medicin, der virker bedre, og som gør min far mindre træt."

Læs mere om Casper lige her

Overvældet over støtten

Thomas Sonne-Schmidt er 46 år og løb en halvmaraton. Han gjorde det, fordi hans to brødre har sclerose. 

"Jeg er meget overvældet over den støtte, jeg har fået fra både ind- og udland. Min lillebror og jeg tager til koncerter med bandet Depeche Mode rundt omkring i Europa, og mange af de fans, vi har mødt på vores ture, var hurtige til at få pungen op ad lommen," fortæller han. 

På syv-ti dage fik han samlet knap 6.500 kroner ind, og Thomas er glad for, at han fik muligheden for at støtte Scleroseforeningen og sine brødre på samme tid ved at løbe YOU RUN. 

"Jeg kan godt mærke, at jeg er træt nu. Men mine smerter er forbigående - det er deres ikke. Så, jeg synes, det er fedt, at jeg kan være med til at udbrede kendskabet til sygdommen ved at gøre noget, jeg i forvejen rigtig godt kan lide." 

Mange af de andre løbere, havde også en nær relation til nogen med sclerose

Kristina Bundgaard tog sin kæreste i hånden og løb for sin mor, Nis Klamer løb for sin kæreste, Henriette Henriksen løb for fem nære, og denne søndag er første gang, hun prøver kræfter med at løbe en kvartmaraton-distance. Og så er der Louise Bøger, der løb for sin far, der aldrig selv nåede at gennemføre et halvmaraton, før sclerosen tog fat i benene og satte ham i en kørestol.

"Jeg blev meget rørt over, at hun ville løbe for mig. Jeg motionerede meget, også efter jeg blev syg, men jeg nåede desværre aldrig at gennemføre et halvmaraton. Det har været svært at acceptere, men jeg er simpelthen så stolt af hende," fortæller Louises far Bjarne Bøger. 

Ude på ruten var der blandt andet high-five-zoner, cheerleaders, sambaopvisning, cirkus og musik, som alt sammen skulle sørge for, at YOU RUN er det sjoveste velgørenhedsløb. 

 

KLIK PÅ BILLEDET NEDENFOR FOR AT SE MANGE FLERE BILLEDER FRA DAGEN 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.