Gå til hovedindhold

Skoleelever delte indsamlingsbøsser ud for Scleroseforeningen

15. april 2013
Kort fortalt
Heltidsklassen på Nordregårdsskolen har for anden gang stillet indsamlingsbøsser op i butikker på Amager. De håber at gøre det til en årlig tradition.

Af Camilla Mulvad Svensson

Sheila Rankilde er formand for lokalforeningerne i Dragør og Tårnby. Derudover gik hendes søn indtil sidste sommer i heltidsklassen på Nordregårdsskolen i Tårnby. Derfor synes hun, at det kunne være ideelt, hvis eleverne hjalp til med at samle penge ind til forskning i sclerose, samtidig med at de lærer om sygdommen.

Det har resulteret i, at der sidste år blev samlet 13.000 kroner i de indsamlingsbøsser, de satte op. De har været ude for at stille op igen i år, og de håber, at det ender med at blive en årlig tradition.

Positive indstillinger

Heltidsklassen er en form for specialklasse, hvor elever fra 7-9. klassetrin bliver undervist. Der er tre lærere og en socialpædagog til de nuværende 13 elever, som alle er meget engagerede i projektet.

”Den her dag handler om at få så mange indsamlingsbøsser som muligt sat op,” siger Bent Ekenberg, som er lærer i klassen.

Ude på ruten er butikkerne også positivt indstillede over for at skulle have indsamlingsbøsser stående ved deres kasser:

”De fik også lov til at stille indsamlingsbøsserne op her sidste år, så selvfølgelig får de lov til det igen,” siger Inge fra Tårnby Torv Isenkram.

”Det går til et godt formål”

Selvom de to piger, der er rundt på Tårnby Torv, er ret usikre på, hvad de skal sige, når de er inde i butikkerne, går det meget godt. Der er kun en enkelt butik, der siger nej, og i SuperBrugsen får de lov til at stille en indsamlingsbøsse op ved hver kasse.

”Det er dejligt at føle, at vi gør en god gerning. Samtidig er en god måde at være væk fra den daglige skolegang på,” siger Shannie og Luna, som er ude med socialpædagogen Peter Frimann.

Indsamlingsbøsserne kan findes i forskellige butikker rundt om på Amager og i resten af landet i de næste to måneder.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.