Gå til hovedindhold

Socialminister skal redegøre for sag om enlig mor med sclerose

17. april 2015
Kort fortalt
Kommunalt smøl: Folketingspolitiker Karina Adsbøl går ind i sag om enlig mor med sclerose, der i ugevis er blevet passet af sine børn på 13 og 9 år. I et udvalgsspørgsmål fra 15. april beder hun socialminister Manu Sareen redegøre for sagen.

Charlotte Geil fra Rørby i Kalundborg Kommune har i snart syv uger ikke kunnet bevæge sig ud af sengen på grund af sin sclerose. Charlotte, der er enlig mor, har søgt kommunen om en BPA-ordning, også kaldet handicaphjælper, for at kunne tage ordentligt vare på sine to hjemmeboende børn - Emma på 13 år og Malthe på 9 år.

Kalundborg Kommune har stillet alenemoderen i udsigt, at behandlingen af hendes BPA-ansøgning vil tage måneder. Derfor har Charlotte sammen med Scleroseforeningens lokale socialrådgiver søgt om midlertidig hjælp, så børnene hurtigst muligt kan få en så normal hverdag som muligt igen. På trods af familiens belastede situation har Charlotte i ugevis ventet på svar fra kommunen.

"Min datter må ikke tage arbejde i bagerbutik, men herhjemme er hun nødt til at være rengøringshjælp, kok og sygeplejerske, " fortalte Charlotte tidligere på ugen til det lokale medie Nordvestnyt.

Rystende behandling

Scleroseforeningens ledende socialrådgiver Nadia Buchard er rystet over Kalundborg Kommunes behandling af den enlige mor og hendes familie:

"Det er så trist at måtte sige det. Men denne sag er en af mange sager, som vi har måttet kæmpe med Kalundborg Kommune. Det er utroligt, at kommunen ikke snart tager ved lære af de mange sager," siger Nadia Buchard og fortsætter:

"Som vi også har understreget det i pressen, så er der absolut intet i lovgivningen, der forhindrer kommunen i at sætte ind akut i denne uholdbare situation, hvor der ovenikøbet er to mindreårige børn som gidsler. Det véd kommunen udmærket godt. Når der uge efter uge ikke sker en dyt, kan vi kun konkludere, at der i kommunen ikke er den fornødne empati og vilje til at leve op til sin forpligtelse til at hjælpe."

Løftet op på højeste politiske niveau

Derfor glæder det den ledende socialrådgiver, at Dansk Folkeparti handicapordfører Karina Adsbøl nu går ind i sagen. I et udvalgsspørgsmål stillet den 15. april beder hun socialminister Manu Sareen forholde sig til Charlotte Geils sag og Scleroseforeningens fordømmelse af Kalundborg Kommunes behandling af sagen i pressen. Samtidig beder hun ham redegøre for, hvilken hjælp henholdsvis mor og børn har ret til efter serviceloven.

Du kan læse Karina Adsbøls spørgsmål til socialminister Manu Sareen her:

http://www.ft.dk/samling/20141/almdel/SOU/spm/269/index.htm

Følg også med i Charlotte Geils kamp for at få hverdagen til at hænge sammen og hendes bekymring for sine børn på facebook. I et opslag tidligere på ugen beskrev hun blandt andet, hvordan det føles at måtte lade sig made af sin 9-årige søn:

"Hvad skulle jeg gøre uden mine børn?? Men fik ikke børn for at de skulle passe mig!!!"

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.