Gå til hovedindhold

Stor sclerosepris til Århus-forsker

5. marts 2013
Kort fortalt
Selv om den store koncertsal ikke som sædvanlig var helt fyldt til årets RoseLiv-koncert, så var det er traditionen tro et stort og feststemt publikum, som oplevede aftenens taler og ikke mindst den festlige musik.

 Velgørenhedskoncerten var den 13. i rækken, og for 11. gang uddeltes RoseLivPrisen. Nemlig til den århusianske forsker Tove Christensen, som blev hædret for sin forskning i sclerose.
53-årige Tove Christensen er cand.scient i molekylærbiologi og kemi. Hun modtager den såkaldte RoseLivPris, som hvert år uddeles af en støttegruppe for sclerosepatienter.
 

100.000 kr. og skupltur


”Tove Christensen er en fremragende forsker, der formår at forfølge og undersøge komplekse videnskabelige problemstillinger samt at inddrage nye relevante metoder og beskrive resultaterne i et relevant og velafbalanceret sprog,” hed det i indstillingen af Tove Christensen.
Århus-forskeren fik en hæderpris på 100.000 kroner, doneret af medicinalvirksomheden Biogen Idec, samt en glasskulptur af kunstneren Pernille Bülow.
Velgørenhedskoncerten bød på underholdning af Tamra Rosanes med band, den irske sanger Benny Hayes, violinisten Kim Sjøgren and his little Mermaid Orchestra, operasanger Jesper Buhl, som også er konferencier, og pianisten Hanne Bramsen.
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.