Succesfuldt yngleprojekt

I efteråret 2013 satte Sanne Stenia Andersen fra Vejle gang i et yngleprojekt, hvor 22 af hendes veninder hver fik en kuvert med 100 kroner, som de i løbet af fire måneder skulle få til at yngle. Sanne og hendes veninder fik samlet lige knap 60.000 kroner ind til forskning i sclerose.
Læs mere om Sannes indsamling her
Allerede samme dag som Sanne Stenia Andersens indsamling stoppede den 11. januar, gik stafetten videre til en ny kvinde. Bag den nye indsamling stod 42-årige Annette Søndergaard, og Sannes startpulje på 2.200 kroner blev givet videre til 22 kvinder i Annettes netværk. Også her fik pengene fire måneder at yngle i. Og yngle, det gjorde de.
Kager og børnepasning
Der kom masser af kreative indsamlingsmetoder i brug. Der var én, der bagte og solgte kager, én der solgte hjemmelavede ure, og én der solgte børnepasning til travle forældre. I alt kunne Annette give 25.400 kroner videre til forskning i sclerose.
”Det varmer på en helt speciel måde, når der er så mange, der støtter op om projektet. Jeg kalder nogle gange sclerose for ensomheds-sygdommen, for selvom der er 13.500 mennesker med sclerose i Danmark, så er der ingen, der har det ligesom mig. Jeg kan ikke styre min sygdom, men det her kan jeg styre. Det føles enormt frigørende at gøre noget aktivt for forskning i sclerose. Tænk nu, hvis forskerne fik et gennembrud for de penge, som jeg har været med til at rejse,” siger Annette Søndergaard.
Hækling, fest og mormor
Stafetten blev dernæst givet videre til Malene West, som drev indsamlingen videre i fire måneder frem mod jul.
”Det er et virkelig godt koncept. Det kræver ikke ret meget, og når man er mange om det, så går det hurtigt med at samle pengene. Min mormor på 78 år samlede 300 kroner ind, og det varmer virkelig. Det er ikke beløbet, der tæller,” fortæller Malene West, der ved venner og families hjælp fik indsamlet 38.000 kroner.
Vil du også starte et yngleprojekt?
Hvis du har lyst til at overtage stafetten, eller starte dit eget projekt, så tøv ikke med at ringe til Annette Søndergaard på telefon 22 99 60 22. Hun fortæller gerne om de erfaringer, hun har gjort sig med projektet.