Gå til hovedindhold

Tine hiver Claus væk fra sclerosens mørke

3. august 2016
Kort fortalt
De har kendt hinanden siden 2011, men blev for alvor gode venner for to år siden.
Thumbnail

49-årige Claus Stensgaard er nydiagnosticeret med sclerose, og hans bedste ven er 51 år og hedder Tine Sanden. Venskabet mellem de to betyder meget for dem begge.

»Når jeg er sammen med Claus, så føler jeg, at jeg kan være mig selv,« siger Tine.

Tine har også i den grad betydet meget for Claus. Specielt i januar 2016, da Claus fik besked om sin diagnose.

»Tine har altid været der for mig. Hun var med mig på scleroseklinikken, da jeg fik diagnosen. Da jeg fik den, røg jeg ned i et sort hul. Så inviterede hun mig på juleferie – og senere i sommerhus. Tine passer på mig,« fortæller han.

Sommerhusturen afslørede, at Claus’ sygdom ikke kun havde ramt ham hårdt. Tine kæmpede også med sin bedste vens diagnose.

»I sommerhuset brød jeg fuldstændig sammen. Så undskyldte jeg over for Claus for mit sammenbrud, og Claus sagde: ’Bare rolig, der er jo ikke sket noget.’ Der tænkte jeg: ’okay, der er også plads til, at jeg synes, det her er svært,’« fortæller hun, mens hun stirrer ud i luften, og man ser scenen udspille sig i hendes øjne.

Men selvom Tine synes, det er hårdt, er hun stadig stærk for Claus. »Når jeg bliver bange for fremtiden, så hiver hun mig tilbage. Så siger hun: ’Det er sådan, det er nu. Vi finder ud af det,’« fortæller Claus.

Tine er med til at holde Claus fra at falde hen i sclerosens mørke. Og når han frygter, hvordan hans fremtidige liv ser ud, så giver venskabet med Tine ham ro.

»Når man kender i går og frygter i morgen, så er det utrolig betryggende, at man har en, der er her i dag – det er Tine.«

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.