Gå til hovedindhold

Ulf Pilgaard bød op til dans til velgørenhedsmiddag

29. oktober 2013
Kort fortalt
Både lommepenge, signerede bøger fra Joan Ørting og en svingom med Ulf Pilgaard var med til at støtte forskningen i progressiv sclerose, da der i weekenden var velgørenhedsmiddag i Helsingør. Meldingerne har været meget positive efter aftenen, hvor man på kreativ vis fik samlet tusindvis af kroner ind.

Bubber var konferencier, da 58 kendte og ukendte danskere mødtes til middag på Hotel Marienlyst i Helsingør lørdag den 26. oktober. Til velgørenhedsmiddagen kunne man betale for at sidde til bords med kendte danskere, og overskuddet fra aftenen gik til at støtte forskningen i progressiv sclerose. 

Bag arrangementet står Laila Rohde Mortensen, som er formand for Scleroseforeningens lokalafdeling i Nordsjælland Øst. For omkring halvandet år siden fik hun ideen til at holde en velgørenhedsmiddag efter amerikansk koncept.

”Jeg har endnu ikke det fulde beløb for, hvor meget der blev indsamlet, men det er i hvert fald 25.000 kroner,” siger hun. ”Det var en kæmpe succes. Der var rigtig mange glade mennesker, og lokalet var fyldt med folk, der løb rundt og fik taget fotos med de kendte.”

Sclerose i Ulf Pilgaards familie

Laila Rohde Mortensen fortæller, at flere af de kendte, der deltog til velgørenhedsmiddagen, har sclerose i familien. Bl.a. Ulf Pilgaard, hvis niece har sclerose, og danseren kendt fra Vild med dans Claudia Rex, hvis moster og mormor har haft sclerose.

Til middagen sad deltagerne til bords med en eller flere kendte, og det var en stor oplevelse - især for én deltager.  

”Da jeg fortalte en 15-årig pige, at hun kom til at sidde til bords med Claudia Rex, som hun er stor fan af, turde hun næsten ikke tro på det, og skyndte sig ind for at tjekke bordkortene,” siger Laila Rohde Mortensen, som fortæller, at den 15-årige pige, hvis mor er hårdt ramt af sclerose, havde brugt sine lommepenge på at købe billet til arrangementet.

Skaber opmærksomhed og samler penge ind

Alle deltagerne havde betalt 1.000 kroner for at være med, og til middagen blev der desuden afholdt en auktion, hvor flere havde doneret gaver. Bl.a. Joan Ørting, som ikke kunne deltage i middagen, havde sendt to signerede bøger, som sammen med bl.a. et hotelophold blev sat til auktion.

”Der er mange omkring mig, der har progressiv sclerose, og jeg ville gerne gøre noget for, at hjælpe dem, så de føler, at der bliver gjort noget for dem,” siger Laila Rohde Mortensen om baggrunden for at lade pengene gå til netop forskning i progressiv sclerose. ”Målet med aftenen har været at skaffe penge til forskning, men også at skabe opmærksomhed omkring sclerose. Og når folk, der deltager, samtidig har en god aften, så slår man flere fluer med ét smæk.”

Laila Rohde Mortensen fortæller, at især Jan Fog og Ulf Pilgaard var gode til at byde op til dans og at sidstnævnte var med til at lukke festen omkring klokken to. Efter middagen har hun fået flere beskeder fra folk, der skriver og siger tak for en god aften.

Udover de to danseglade herrer, deltog også kendisserne Lisbet Dahl, Mai-Britt Vingsøe Andersen, Joakim Ingversen, Morten Remar, Anders Bircow, Claudia Rex, Pia Kjærsgaard, Benedikte Kjær og Bubber.

Klik på fotoet nedenunder for at se billeder fra aftenen i vores galleri.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.