Gå til hovedindhold

Våd start på Cykelnerven

26. juni 2014
Kort fortalt
Torsdag lød startskuddet endelig for Scleroseforeningens nye motionsløb, Cykelnerven. Cykelløbet, der bringer rytterne over de samme bjerge i Pyrenæerne, som Tour de France-rytterne skal over nogle uger senere, fik en hård start.

Det var koldt og det begyndte så småt at regne i Pyrenæerne, da 55 ryttere torsdag formiddag begyndte at træde op ad det første bjerg i årets motionscykelløb Cykelnerven. Og det blev værre. Som trætheden begyndte at melde sig på stigningen sig tog regnen til, og undtaget de hurtigste var det en forfrossen flok, der indtog motionsløbets første frokost en kilometer højere oppe på toppen af Col de Peyresourde. Et af bjergene i årets Tour de France.

Det blev således en hård start på årets Cykelnerven. Men der var ingen surhed at spore efter dagens strabadser – blot en smule sammenbidthed.

”Det var godt nok hårdt – og vådt og koldt,” sagde Henrik Kristensen fra det Sønderjyske hold.

”Det begyndte at regne på vej op, og så fortsatte det nærmest resten af turen. Men det var en fin tur – og nu skal jeg godt nok have et bad,” sagde Henrik Kristensen, da han lidt stivbenet stillede cyklen fra sig efter turen.

Motionscykelløbet over seks bjergtoppe i Pyrenæerne varer tre dage. Og metrologerne – inklusiv TV2s vejrprofet Peter Tanev, som var blandt førstedagens gennemblødte ryttere – lover varme og solskin i løbets to næste dage. Det var med til at holde humøret oppe.

Cykelnervens medcyklende læge Morten Blinkenberg var også glad for den første dag i bjergene trods det våde vejr.

”Det var en rigtig flot dag i bjergene, og en rigtig god gruppe at køre sammen med. Allerede første dag har vi et stærkt sammenhold, sagde scleroselægen fra Rigshospitalet, der ikke fagligt havde noget at lave på Cykelnervens første etape. Alle kom i mål uden skavanker.

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.