Gå til hovedindhold

Vi cykler for en verden uden sclerose

24. juni 2016
Kort fortalt
Det er ikke uden grund, at Cykelnerven af deltagerne kærligt kaldes ’Danmarks hårdeste velgørenhedscykelløb’. På årets udgave af Cykelnerven lagde vejrguderne hårdt ud med masser af iskold regn fra oven. Men Cykelnerve-rytterne bed tænderne sammen og kæmpede sig op over de benhårde bjerge.
Thumbnail

”I dag har været en fantastisk dag, en af de cykeloplevelser man aldrig glemmer”, sagde TV2 Nyhedernes Mikael Kamber, da han kom i mål på Cykelnervens første dag. Mikael Kamber kørte med på Cykelnerven for anden gang og er sammen med Claus Elming og Peter Tanev ambassadører for Cykelnerven.

Tour de France-rytterne fik kamp til stregen

Med seks stejle bjergtoppe på bare tre dage kommer man ikke sovende til målstregen som Cykelnerve-rytter. Det kan de 250 deltagere i dette års udgave af Cykelnerven alle skrive under på. De har brugt månedsvis på både træning og indsamling til forskning, inden turen endelig kunne gå til Frankrig i midten af juni. 

" Der er meget, jeg ikke kan. Men det jeg kan, det gør jeg. Jeg prøver at vise mig selv og andre med sclerose, at man ind imellem kan gøre noget, man troede var umuligt", sagde Henrik Kragh, som sidder i kørestol og derfor deltog i Cykelnerven på en håndcykel.

Pårørende kørte med

Blandt årets deltagere på Cykelnerven var en række  ryttere, som hver dag har sclerose tæt inde på livet. De lever som nærmeste pårørende til mennesker med sclerose. En af dem var Jakob Kryger fra Hornbæk, som deltog for første gang.

”Jeg kører med på Cykelnerven fordi jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at samle penge ind til forskning i sclerose. Både min kone og hendes bror lider af sclerose, så jeg har en helt klar personlig motivation for at være med. Jeg har længe været en passioneret cykelrytter og det giver fantastisk god mening at køre for netop den sag, som berører min egen familie i så høj grad. Det har været en utrolig stor oplevelse at møde både benhårde eliteryttere, folk i samme situation som mig selv og ikke mindst at se medryttere med sclerose, som kører lige så hårdt på som os andre. Vi deltager måske af forskellige årsager, men vi kæmper alle sammen for den samme sag, nemlig penge til forskning i sclerose ”, sagde Jakob Kryger på Cykelnervens anden dag.

Jacob Kryger var blandt de tre ryttere på hele holdet, som samlede flest penge ind via en privat indsamling på BetterNow. Jacob indsamlede på egen hånd mere end 43.000 kr. til forskning i sclerose.

Se mange flere fotos fra Cykelnerven 2016 i galleriet herunder. Læs mere om Cykelnerven 2016 på Cykelnerven.dk og følg holdet på Facebook.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.