Gå til hovedindhold

13 millioner til forskning på fire år

1. februar 2018

Du ved sikkert allerede, at Scleroseforeningen hvert år sender millioner af kroner afsted til forskning. Men vidste du, at en stor del af pengene kommer fra vores forskellige velgørenhedsevents? Og at det i høj grad er takket være frivillige kræfter, at det lykkes os at samle så mange penge ind hvert år? Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på lige her.

Måske har du hørt sætninger som ”Vi cykler for en verden uden sclerose” og ”Danmarks længste velgørenhedsløb” før. I Scleroseforeningen arrangerer vi nemlig hvert år en række sportsevents, som alle sammen har det til fælles, at deltagerne skal samle penge ind til forskning i sclerose for at være med. 

Det betyder, at hundredvis af frivillige ildsjæle bruger deres fritid på netop vores sag: En verden uden sclerose. Og de mange timers arbejde med fundraising gør virkelig nytte. Siden 2015 har deltagerne i vores forskellige events tilsammen indsamlet tæt på 13 millioner kroner til forskning i sclerose. 

”Vi stræber efter at skabe events, som både giver deltagerne en oplevelse for livet og bidrager til vigtig forskning i sclerose. Vi favner bredt, men skiller os samtidig ud fra mængden af velgørenhedsevents. Mange deltagere har en direkte relation til sclerose, mens andre tiltrækkes af selve den sportslige udfordring. Vi skaber derfor samtidig en anledning til at sprede budskabet om sclerose i kredse, som vi normalt ikke har held til at få i tale,” forklarer Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, der er ansvarlig for Scleroseforeningens events.

Gengangere og nye ansigter

I år har vi premiere på en række nye events, som skal være med til at rykke os endnu tættere på en verden uden sclerose. Og så gentager vi selvfølgelig også de mere etablerede events som Cykelnerven og MS BIKE. Fælles for dem alle er, at hver eneste deltager forpligter sig til at samle penge ind, så vi igen i år kan sende millioner af sted til forskning i sclerose.

Kender du en, der er bidt af sportslige udfordringer, eller har du selv mod på at stille op til et cykel­løb? Eller har du mere lyst til at være med i et hyggeligt velgørenhedsarrangement, hvor du kan tage familie og venner med? Du kan også være med som frivillig i en by tæt på dig, når de mange events kommer rundt i landet. Her få du i hvert fald det fulde overblik over Scleroseforeningens events i år. 

 

Scleroseforeningens velgørenhedsvents 2018

 

MS BIKE

MS BIKE er Danmarks længste cykelløb. I maj sender vi cirka 150 spændte cykelryttere af sted på en cykeltur, de aldrig vil glemme. PÅ MS BIKE skal deltagerne cykle en stafet på ikke mindre end 737 kilometer fra København til Skagen, og de gør det til fordel for en verden uden sclerose. Løbet er fordelt på 15 etaper, og hvert hold skal gennemføre på højst 30 timer. Løbet er gratis at deltage i, og alle indsamlede midler går til forskning. 

 

MS WALK 

Gå med på MS WALK i efterårsferien 2018 og støt forskning i sclerose. Til efteråret har Scleroseforeningen premiere på MS WALK, hvor du kan tage hele familien med på en uforglemmelig gåtur ved Danmarks kyster. Vi arrangerer MS WALK en række steder i landet. Vi håber, at du har lyst til at gå med. For hvert eneste skridt tæller, når vi sammen går for en verden uden sclerose. 

 

MS RUN 

MS RUN 100 er en spændende løbeudfordring. I foråret skal deltagerne løbe en stafet på 100 km på højst 10 timer. Man kan både stille til start i København og Aarhus. Man kan også spare kræfterne til efteråret og vælge den udvidede version MS RUN 336. Her skal man løbe en distance på 336 km på højst 36 timer. Løbet er fordelt på 16 etaper med start i København og mål i Blåvandshuk, og distancen svarer til 8 ma­ratonløb i ét løb. 

 

MS CHARITY

MS Charity er for dig, som planlægger en udfordring på egen hånd. I Sclerose­foreningen er vi så heldige, at vi hvert år får mange henvendelser fra ildsjæle, som i løbet af året har sat et mål om at svømme, løbe eller gå en given distance og samtidig ønsker at samle penge ind. Derfor har vi skabt MS Charity, som gør det nemt at knytte en indsamling til sin personlige aktivitet.

 

CYKELNERVEN

Cykelnerven er Danmarks hårdeste velgørenhedsevent på to hjul. I år sender vi 250 dedikerede cykelmotionister af sted til Pyrenæerne i Frankrig, hvor de skal køre nogle af de allermest afgørende bjergetaper fra årets Tour de France. Hver deltager skal inden afrejse indsamle 15.000 kroner til forskning i sclerose. Cykelnerven indtager de franske bjerge den 13.-17. juni.

Der er ingen kommentar endnu