Gå til hovedindhold

250 ryttere, 7 mytiske bjerge og 4,3 millioner til forskning

26. juni 2017
Kort fortalt

Cykelnerven 2017 er netop veloverstået, og 250 ildsjæle med stærke bjergben, vendt retur til det noget koldere Danmark. I år, modsat sidste år, bød Frankrig nemlig på høje varmegrader til stor glæde for de mange ryttere og for stemningen i de fire dage som Cykelnerven varede. De fire dage i Frankrig var kulminationen på mange måneders intensiv træning og fundraising, og den flotte indsats gav 4,3 millioner kroner til det internationale forskningsprojekt Progressive MS Alliance, som Scleroseforeningen hvert år donerer til.

Thumbnail

Mette Hjulmand Leonard-Hjort, der er leder af eventafdelingen i Scleroseforeningen, er stolt og glad over hvor stort et engagement der har været omkring fundraising og alle dage i Frankrig.

”Det er på alle måder meget rørende at se så mange ryttere samlet, som alle cykler for en verden uden sclerose. Alle ryttere har lagt et kæmpe arbejde med at samle penge ind, sprede budskabet og opmærksomhed omkring sclerose, og så har de vist foreningens logo frem i Frankrig og i Danmark. Jeg er utrolig stolt over, at Scleroseforeningen har så mange dedikerede mennesker tilknyttet, som alle ønsker en verden uden sclerose,” siger Mette.

For mange af rytterne er Cykelnerven en udfordring, men det er også et åndehul. Det er rart for de pårørende at møde forståelse hos andre pårørende.

Mikael Kamber, der for fjerde gang er Cykelnerven-ambassadør, har haft flere pårørende med sclerose, og for ham giver deltagelsen på Cykelnerven også mening på flere måder.

”Jeg elsker at være sammen med mennesker – at høre deres personlige historier. Når jeg hører folks historier hernede, berører det mig. Og jeg bliver særlig ramt af de historier, der handler om sclerose. Håbet kan godt forsvinde for mennesker med sclerose, fordi de ikke ved, hvad morgendagen bringer. Jeg får lyst til at være med til at give dem håbet tilbage, ” fortæller Mikael Kamber.

Allerede nu har flere tilmeldt sig Cykelnerven 2018, og eventafdelingen er allerede så småt i gang med næste års Cykelnerven-forberedelser og fundraising til en verden uden sclerose.

 

Der er ingen kommentar endnu