Gå til hovedindhold

26-årig lærerstuderende debuterer til MS BIKE

20. februar 2019
Kort fortalt

Når MS BIKE løber af stablen den 4.-5. maj 2019, bliver det med 26-årige Amanda Rasmussen og team ’Sevs’ om bord. Amanda har sclerose, og hun har et ønske om aktivt at støtte forskningen i sclerose og få sine nærmeste med.

Amanda Rasmussen er 26 år og læser til lærer i København. Hun debuterer til MS BIKE med et hold bestående af 14 deltagere, som er en blanding af familie og venner, der alle bakker op om Amandas ønske om at stille op til MS BIKE og kæmpe mod en sygdom, hun selv har helt tæt inde på livet.

”Når man har en sygdom som sclerose, kan man af og til føle sig ret magtesløs, men med et cykelløb som MS BIKE, får jeg mulighed for at føle, at jeg faktisk kan gøre noget. Min familie og mine venner, som er med på holdet, får også mulighed for aktivt at gøre en forskel, og det betyder meget for mig, at de vil gøre det”, fortæller Amanda.

En cykeludfordring i godt selskab

For Amanda er cykling på højt plan ikke det, hun har gjort sig mest i. Hun har dog cyklet på hobbyplan, og hun glæder sig til at prøve kræfter med en lang, udfordrende cykelrute sammen med sine nærmeste.

”Jeg har aldrig dyrket elitecykling, men det betyder ikke, at det er urealistisk for mig at komme igennem MS BIKE. Vi fordeler de 743 kilometer mellem os på den måde, at nogle tager én etape ad gangen og andre, mere garvede cykelryttere på holdet tager flere etaper i træk. Uanset hvor langt jeg ender med at cykle, så skal det nok blive sjovt, og jeg glæder mig rigtig meget til at kaste mig ud i en cykeludfordring sammen med min familie og veninder”, siger Amanda.

 ”Jeg bliver nødt til at springe ud i nye ting”

Amanda har haft sclerose siden 2017. På grund af sclerosen oplever hun træthed og føleforstyrrelser i hverdagen, men det skal ikke stoppe hende i at kaste sig ud i nye udfordringer.

”Jeg er blevet vant til at leve et liv med sclerose og vide, at den til enhver tid kan blusse op og påvirke mig mere. Men det skal bare ikke være det, der holde mig tilbage – jeg bliver nødt til at springe ud i nye ting. Og jeg ved, at hvis jeg nu får det dårligt undervejs i MS BIKE, så har jeg et helt cykelhold af mennesker, jeg elsker, og som jeg ved, vil bakke mig op og hjælpe mig videre”, slutter Amanda.

På Betternow har Amandas indsamling til forskning i sclerose i forbindelse med MS BIKE netop rundet de 10.000 kroner. Hun tror på, at det er den personlige tekst og hendes støttende omgangskreds, der er skyld i den hurtigt voksende indsamling, og hun er meget taknemmelig.

Støt Amandas indsamling her: https://dk.betternow.org/en/fundraisers/amanda-rasmussen1

Der er ingen kommentar endnu