Gå til hovedindhold

7.5 millioner indsamlede kroner forvandles til ny scleroseforskning

25. oktober 2021
Kort fortalt

Fantastiske 7.5 millioner indsamlede kroner skal nu ud og arbejde for sclerosesagen. Scleroseforeningens forskningsudvalg har uddelt de mange millioner kroner til 20 spændende og lovende forskningsprojekter, som skal gøre os klogere på sygdommen. 

Hvert år er flere tusinde mennesker i Danmark med til at gøre ny og afgørende scleroseforskning mulig, når de støtter op om sclerosesagen. De mange indsatser gør, at Scleroseforeningen endnu en gang har haft mulighed for at uddele flere millioner indsamlede kroner til den afgørende forskning. 

I denne omgang er svimlende 7.5 millioner kroner netop gået til 20 forskellige, lovende forskningsprojekter.

“Langt størstedelen af midlerne fra puljen, som lige er blevet uddelt, går til forskning, der skal være med til at knække koden. Altså forskning der giver os en bedre forståelse af, hvorfor sclerose opstår, og hvad der nøjagtig sker, når man har sygdommen,” forklarer Lasse Skovgaard, forskningschef i Scleroseforeningen. 

Men også andet spændende forskning har fået del i de 7.5 millioner kroner, som Scleroseforeningens forskningsudvalg har vurderet og besluttet, skal støttes. 

“Der er også projekter inden for livsstil og et enkelt inden for sundhedsøkonomi, som har fået økonomisk støtte den her gang. De vil give os en bedre forståelse af, hvordan det er at leve med sclerose, og hvad man selv kan gøre for at få et bedre liv med sygdommen,” fortæller Lasse Skovgaard.

En halv milliard til scleroseforskning


Den livsvigtige forskning, som skal knække koden og indtil da gøre livet med sclerose så godt som muligt, er afhængig af alle frivillige, som samler ind og skaber kendskab til sclerose - og af forskere, som dedikerer sig til sclerosesagen.

En af dem, er forsker Mathias Falck Schmidt, som i år har fået støtte fra de 7.5 mio. kroner til sin forskning.

"Den økonomiske støtte fra Scleroseforeningen bidrager i mit projekt til ny indsigt i sygdomsmekanismer. En viden som på sigt kan gøre det muligt at udtale sig mere sikkert om diagnose, prognose og bibringe nye metoder til at følge patienternes sygdomsaktivitet," forklarer Mathias. 

I løbet af de seneste godt 50 år har Scleroseforeningen støttet forskning i sclerose med svimlende 368,6 millioner danske kroner. Det svarer til en nutidig værdi på lidt over en halv milliard danske kroner, som har gjort os klogere på sygdommen og livet med sclerose, skabt flere og mere effektive behandlinger og ledet os nærmere forståelser for sygdommen, som skal til for at nå en verden uden sclerose. 

Er du nysgerrig efter at se, hvad de 20 forskningsprojekter skal undersøge, kan du finde dem lige her

I løbet af de seneste 50 år har vi opnået vigtige forskningssejre...

En af de helt vigtige er, at vi i dag kan behandle og forsinke sclerose. Det var ikke muligt for blot 25 år siden... Kampen for en verden uden sclerose er i den grad en historie om mange år med forskningssejre - se med her.

Der er ingen kommentar endnu