Gå til hovedindhold

Århus rundt med et juletræ

14. december 2016
Kort fortalt

Kæresteparret Jonas Thyrsted Jensen og Mette Stenholt meldte sig til Byttelyst, fordi det lød som et sjovt projekt. Jonas havde ikke regnet med, at han skulle ende med at gå Århus tynd med et juletræ på slæb. Men de gør det gerne igen.

Thumbnail

Scleroseforeningens nyeste indsamlingsprojekt ”Byttelyst” sendte i november næsten 50 mennesker ud på eventyr i det danske land. Med én sclerosenøglering skulle de forsøge at bytte sig frem til noget af størst mulig værdi, så det kunne auktioneres væk og indsamle penge til forskning i sclerose.

 

To af dem, der tog udfordringen op, var Mette Stenholt og Jonas Thyrsted Jensen fra Århus. Mettes storebror er nemlig en af de mange danskere, der lever med sclerose til daglig. 

 

”Mettes storebror har sclerose, så vi følger med i, hvad der sker i foreningen. Da vi hørte om Byttelyst, syntes vi, det lød som et sjovt projekt,” fortæller Jonas.

 

Mette og Jonas fik først byttet nøgleringen til en dagens ret og en økologisk pilsner på Vesterlauget i Århus. Det blev senere til en lyskæde, som så blev byttet til et juletræ. 

 

”Jeg slæbte juletræet rundt i Århus... Det var en lidt lang dag,” siger Jonas med et smil. 

2500 kroner og et Tupperware-sæt

Heldigvis endte Spot Festival med at give to lørdagsbilletter til festivalen for Jonas og Mettes juletræ. De billetter ville musikeren Dan gerne overtage mod at give to timers festmusik. 

 

”Vi var ret overraskede over, hvor nemt det var at bytte sig til det festmusik. Og så var der en kvinde, der skrev, at hun gerne ville give 2500 kroner for festmusikken, for det skulle hun bruge til sin mands 60- års fødselsdag,” fortæller Jonas. 

 

Med festmusikken sluttede deres byttekæde. Men til sidst kom der et Tupperware sæt ind fra siden, så Jonas og Mette kunne både overlevere Tupperware og 2500 kroner, da Byttelyst kom forbi. 

 

”Vi havde en ambition om at nå til en værdi af 5000 kroner. Nu endte vi på ca. 3200 kroner i værdi, og det er også meget fint. Men det bedste ved projektet er, at vi har fået rigtig mange gode snakke om sclerose,” siger Jonas og fortsætter:

 

”Folk var meget positive, når vi henvendte os. Vi kunne sagtens gøre det igen næste år.”

 

Der er ingen kommentar endnu